5 Shares

Chicagossa helmikuun 16. päivänä pelattava NBA:n vuoden 2020 tähdistöottelun pelaajalistat on julkaistu. Päätimme esitellä kaikki ottelussa esiintyvät pelaajat, ensimmäisenä tällä kertaa vuorossa on läntisen konfrenssin 12 pelimiestä. Kansikuva:tt

Luka Doncic, Dallas Mavericks

Slovenialainen Luka Doncic tuli, näki ja valloitti kaikki nuorta miestä epäilleet puolelleen jo heti tulokaskaudellaan. Tällä kaudella kehitys on jatkunut hurjana ja Doncic lieneekin yksi kaikkien aikojen parhaita ikäisiään pelaajia. Slovenialainen osaa tehdä kentällä kaiken hyvin ja paikka uran ensimmäiseen tähdistöotteluun oli enemmän kuin ansaittu.

James Harden, Houston Rockets

Houston Rocketsin supertähti James Harden voi hyvinkin olla NBA-historian monipuolisin ja paras hyökkäyspään pelaaja. Parrastaan tunnettu heittävä takamies on tehnyt tällä kaudella keskimäärin liki 36 pistettä ottelua kohden, mikä on täysin posketon ja poikkeuksellinen lukema.

LeBron James, Los Angeles Lakers

Viime kausi oli Lebron Jamesin uran huonoin. Kauden päättäneen loukkaantumisen jälkeen kentällä on nähty levännyt James, joka on palannut omalle hurjalle tasolleen. Lebron ei ole enää fysiikkansa puolesta sama pelaaja kuin muutama vuosi sitten, mutta hän pystyy edelleen dominoimaan otteluita täysin poikkeuksellisen pelisilmänsä ansiosta.

Kawhi Leonard, Los Angeles Clippers

NBA:n hiljaisin supertähti Kawhi Leonard antaa tekojen puhua puolestaan. NBA:n paras kahdensuunnan pelaaja tuli liigaan puolustuspään spesialistina, mutta vuonna herran vuonna 2020 Leonardista on kuoriutunut yksi koko sarjan monipuolisimmista ja tehokkaimmista skoraajista, joka on yhä myös absoluuttisen eliittitason puolustaja.

Anthony Davis, Los Angeles Lakers

Läntisen konfrenssin tähdistöjoukkueen aloitusviisikon täydentää Los Angeles Lakersin toinen supertähti Anthony Davis, joka pelaa jo uransa seitsemännessä tähdistöottelussa. Vaikean ja draaman täyteisen viime kauden jälkeen Davis on Lebron Jamesin rinnalla palannut pelipaikkansa eliittipelaajaksi, vaikka heitto kolmen pisteen kaaren takaa ei ole uponnut aivan huippuvuosien tahdilla.

Nikola Jokić, Denver Nuggets

Denver Nuggersin serbisentteri Nikola Jokić on yksi koko NBA:n viihdyttävimmistä pelaajista. Heikohkona puolustajana ja loistavana hyökkääjänä tunnettu Jokic on kaikkea sitä, mitä perinteiset tähtisentterit eivät liigassa ole olleet ja varsinkin miehen syöttötyöskentely on jotain sellaista, mitä tämän pelipaikan pelaajilta ei ennen ole nähty.

Damian Lillard, Portland Trail Blazers

Damian Lillard on olosuhteiden uhri, joka olisi käytännössä minä tahansa muuna vuonna tähdistöottelun avausviisikon pelaaja. Lillard on jo useampana vuotena ollut sarjan parhaita takamiehiä ja tällä kaudella tahti on ollut totutun kovaa, vaikka Portlandin joukkue on kärsinyt jatkuvista avainpelaajien loukkaantumisista.

Rudy Gobert, Urah Jazz

On farssi, että kaksi kertaa All-NBA-joukkueeseen männävuosina valittu Rudy Gobert tekee debyyttinsä tähdistöottelussa vasta nyt. Gobert on NBA:n paras puolustava sentteri ja aliarvostettu pelaaja, sillä hän harvoin tekee kentällä mitään näyttävää. Utahin puolustus on vuodesta toiseen NBA:n eliittiä, kiitos ranskalaisen jättiläisen.

Brandon Ingram, New Orleans Pelicans

Brandon Ingram on vihdoin alkanut lunastaa häneen aikoinaan kohdistettuja lupauksia. Uudeksi Kevin Durantiksi tituleerattu pelimies draftattiin kovin odotuksin Lakersiin, jossa homma ei kuitenkaan missään vaiheessa ottanut onnistuakseen. Kesän siirto New Orleansiin on ollut onnistunut, sillä tällä kaudella kentillä on nähty aivan uusi pelimies.

Chris Paul, Oklaholma City Thunder

Raskaana joukkuetoverina tunnettu Chris Paul treidattiin viime kesänä Oklaholmaan ja hänen uransa NBA:n tähtipelaajana piti olla ohi. OKC on kuitenkin ollut kuluvan NBA-kauden suurimpia yllättäjiä, kiitos loistavaa kautta pelaavan Paulin. CP3 on kunnostautunut erityisesti tasaisten otteluiden ratkojana, sillä hän on tehnyt tänä vuonna eniten pisteitä tasaisten otteluiden loppuminuuteilla.

Donovan Mitchell, Utah Jazz

Lännen neljäs tähdistöotteludebytantti on Utah Jazzin heittävä takamies Donovan Mitchell. Mitchell yllätti kaikki tulokaskaudellaan ja nykyisellään mies on varsin monipuolinen korintekijä ja erinomaista kautta pelaavan Utah Jazzin tärkein hyökkäyspään pelaaja.

Russell Westbrook, Houston Rockets

Russell Westbrook on pelaaja, jonka tilastot näyttävät todellisuutta paremmalta. Tripla-tupla-automaatti ei tällä kaudella ole osunut edes vahingossa kolmosviivan takaa ja monen mielestä parin vuoden takainen MVP ei ansainnut uransa yhdeksättä tähdistöotteluvalintaansa.

5 Shares