38 Shares

Tällä viikolla kaljupääkotkamme tie on vienyt tilanteeseen, jossa samaan irkkubaariin kokoontuivat Manchester Cityn, Manchester Unitedin ja Liverpoolin fanit viettämään iltaa. Myös koripallon Euroliigan Valencia-Panathinaikos herätti tunteita. (Kuva: TT)

A Man City, a Man United and a Liverpool fan walk into a bar…

Keskiviikkoilta Valenciassa, aurinko on laskenut mailleen kauniin päivän päätteeksi ja kansa kokoontuu katujen varsille viinille ja tapaksille. Kaupungin suurimmat irlantilaisbaarit ovat myös parhaita paikkoja nähdä otteluita, joten otin suunnaksi erään niistä suurimman.

Myönnän miettineeni baariin astellessani, ettei kyseinen tilanne olisi Englannissa mahdollinen: kävelin baaritiskille päälläni Jürgen Klopp – paita ja samanaikaisesti tiskillä oli ihmisiä Cityn ja Unitedin paidat päällään. Tämä siksi, että Liverpool pelasi West Hamia vastaan ja samanaikaisesti käytiin Manchesterin derby Carabao cupissa.

Alkuvaiheessa tunnelma oli kiistatta tiivis, sillä Valencian Copa del Rey – ottelu täytti toisen päädyn baarista ja brittifutiksen ystävät tungettiin samaan päätyyn. Tunnelma oli yllättävänkin rauhallinen, koska Manchesterin fanit eivät vaikuttaneet syttyvän sen enempää liigacupin pelistä kuin Liverpoolille huutelustakaan.

Poolille rutiinivoitto, pieni “We’re gonna win the league” – laulu ja kuusi sormea pystyyn, siinä se ja matka jatkuu.

Euroliigahuumaa perjantai-illassa

Pavelló Municipal Font de San Lluís tarjosi näyttämön koripallon Euroliigan ottelulle Valencia Basketin ja klassikkoseura Panathinaikosin välillä. Kumpikin ryhmä on kiivaasti mukana kyseisen suurkilpailun pudotuspelitaistossa ja 9000-paikkainen areena olikin saatu täyteen sekä isäntien faneja että kreikkalaisten fanipäädyn osalta.

Kaupungin keskustan ulkopuolella sijaitseva Areena paljastui erittäin moderniksi urheilunäyttämöksi, jossa akustiikka ja tunnelma olivat yläkvartaalissa. Osansa tällä oli sekä erinomaisella jumbotronilla, lähellä kenttää olleilla katsomoilla että luonnollisesti itse ottelulla.

Valencia johti ottelua tauolla 55-45 upotettuaan kolmosia sisään kaikista mahdollisista ja mahdottomista paikoista. Vielä kolmannenkin puoliajan jälkeen isännät veivät ottelua lukemin 80-64 ja kotiyleisö oli lietsottu hurmokseen jopa ilman anniskelumahdollisuutta.

Kuinka ollakaan, Panathinaikos vaihtoi puolustustaan viimeisen neljänneksen alussa ja isännät olivat täysin jäässä. Heitto ei mennyt sisään mistään, Panathinaikos vei ensimmäiset seitsemän minuutia 2-18 ja peli oli tasan. Lopussa draaman kaari sai kuitenkin arvoisensa huipennuksen, kun isännät nostivat korin alta pari kovaa kuppia saaden vaparit päälle ja loppulukemat olivat lopulta selkeät 94-87.

Ajattelin, että matsin jälkeen porukka kerääntyisi viinille ja tapaksille stadionin lähelle. Vähänpä tiesin. Ensinnäkään stadionin ympärillä ei ole käytännössä juurikaan ravintoloita, poliisi sulki suurimmat kadut ja vaikutti siltä, että 90% ihmisistä oli liikkeellä autolla.

Tänään illalla odottaa jälleen Mestalla, kun Valencia kohtaa lohduttomasti viime aikoina esiintyneen Celta Vigon. Mutta jyhkeä, mustaoranssi stadion iltavalaistuksessa on asia, jonka haluan ehdottomasti kokea. Ensin kuitenkin t-paitaa päälle koska lämpötila on +23, metrolla keskustaan ja seuraamaan samanaikaisesti Madridin derbyä sekä Liverpool-Southamptonia. Espanjan opiskeluun näet kuuluu ehdottomasti spekulointi paikallisten kanssa tapaksilla ennen peliä. ¡Hasta la próxima vez!

38 Shares