29 Shares

Maalivahdit ovat luonnollisesti kevään suhteen todella isossa roolissa. Millä joukkueella on pullat parhaiten uunissa tämän suhteen? (Kuva: AOP)

Yksi maalivahti pelaa toki vain kerrallaan, mutta vahva kaksikko on aina parempi, niin mahdollinen loukkaantuminen ei horjuta laivaa.

Tässä viisi joukkuetta, jotka voivat lähestyä kevättä levollisin mielin. Vertailussa on siis nimenomaan maalivahtikaksikot yksilöiden sijaan.

5) Ilves: Lukas Dostal ja Eetu Mäkiniemi/Ville Kolppanen

Lukas Dostal on sarjan parhaita maalivahteja, ellei jopa se kaikkein paras. Hänen jälkeensä taso tippuu kuitenkin reilusti. Ville Kolppasen kausi on ollut täysi katastrofi eivätkä kiekot ole tarttuneet. Eetu Mäkiniemi paikkasi vuodenvaihteessa mainiosti, mutta 20-vuotiaan torjujan varaan ei voi laskea kevään suhteen vielä kovinkaan paljoa.

4) Lukko: Oskari Setänen ja Lassi Lehtinen

Oskari Setänen ja Lassi Lehtinen ovat jakaneet vastuun tasan runkosarjassa. Duo onkin esiintynyt pääosin erinomaisesti eikä Lukon menestyminen ole jäänyt maalivahtipelistä kiinni. Mutta kumpi kantaa vastuun kevään tärkeimmissä peleissä? Duo on tämän suhteen vielä varsin testaamaton. Lukon onneksi tolppien väliin on heittää kaksi kelvollista torjujaa.

3) Tappara: Michael Garteig ja Christian Heljanko

Tapparallakin on kasassa erinomainen maalivahtikaksikko. Michael Garteig on kantanut duosta viime aikoina suurimman osan vastuusta ja Tapparan lieneekin syytä alkaa tiivistämään pelaamista. 

Kirvesrinnat on pystynyt monena keväänä nojaamaan vahvaan maalivahtipelaamiseen ja tämä on ollut usein menestyksen tae. Tällä kertaa maalille on tarjolla kaksi hyvää vaihtoehtoa. Christian Heljangolla on jo kokemusta kevään peleistä, kun hän torjui viime keväänä 11 pudotuspelissä. 

2) HIFK: Frans Tuohimaa ja Atte Engren

HIFK:lla oli lähtökohtaisesti kasassa kenties sarjan paras maalivahtiduo, mutta kaikki ei ole mennyt kuten elokuvissa. Frans Tuohimaan loukkaantuminen syksyllä sotki kuvioita eikä Atte Engrenillä tarttunut kiekko aivan odotetusti.

Tuohimaa on sittemmin napannut ykköstorjujan viitan ja on parantanut otteitaan reilusti kauden mittaan. Myös maajoukkue on tullut tutuksi Tuohimaalle ja hän on jälleen mukana EHT:lla.  Maalivahtipeliin HIFK tuskin tulee kaatumaan keväällä.

1) Kärpät: Justus Annunen ja Patrik Rybar

Kauden toistaiseksi parhaasta maalivahtikaksikosta ei ole epäselvyyttä: se on Kärppien Justus Annunen ja Patrik Rybar. Duo on nollannut vastustajat yhteensä peräti kymmenen kertaa ja lähes dominoi kaikkia veskareiden tilastoja. 

Kumpi kantaa vastuun keväällä? Se on iso ja mielenkiintoinen kysymys. Kärppien puolustuspeli on toiminut läpi kauden niin hyvin, että maalivahtien ei ole tarvinnut aina edes venyä parhaimpaansa oululaisten voitoissa. 

Onkin todella mielenkiintoista nähdä, kumpi astelee tolppien väliin pudotuspeleissä. Joka tapauksessa Kärpillä on pullat hyvin uunissa: mikäli ykkösvaihdolle ei koppi tartu, on tilalle heittää toinen yhtä hyvä torjuja.

29 Shares