20 Shares

Kärkinimi ei ole yllätys, mutta muuten lista on mielenkiintoinen. (Kuva: AOP)

Transfermarkt.com pitää yllä listaa pelaajien arvosta siirtomarkkinoilla. Hyvin usein toteutuneet siirtosummat ovat pelaajien arvoja suurempia.

Tässä sivuston kymmenen kärkinimeä suomalaisten osalta. Pienoisena yllätyksenä voi pitää, että Joel Pohjanpalo tai Perparim Hetemaj eivät yllä listalle. 

10) Robin Lod: 1,2 miljoonaa euroa

Viime kesänä Minnesotaan siirtyneen Robin Lodin markkina-arvo on pudonnut vuodessa lähes puolella. Huuhkajien vakiokasvon vuosi Espanjassa ei mennyt täysin putkeen.

9) Glen Kamara: 1,5 miljoonaa euroa

Pilkkahinnalla Rangersiin kesällä 2019 siirtyneen Glen Kamaran siirtoarvo on kasvanut räjähdysmäisesti. Jatkuvasti Valioliiga-seurojen kiinnostuksen kohteena olevan suomalaisen arvo hipoo jo lähestyy jo kahta miljoonaa.

8) Niklas Moisander: 1,5 miljoonaa euroa

Niklas Moisander pelaa vielä erinomaisella tasolla, mutta puolustajan siirtoarvo oli vielä muutama vuosi sitten moninkertainen. 34-vuotiaan suomalaisen arvon kohdalla ei ole kuitenkaan ollut isoa heilahtelua enää muutamaan vuoteen.

7) Alexander Ring: 2,0 miljoonaa euroa

Alexander Ring on pelannut New Yorkissa jo kolme vuotta, mutta miehen siirtoarvo on noussut jatkuvasti. Näin harvemmin käy, kun pelaaja jättäytyy pois maajoukkueesta ja on suurimman tutkan ulkopuolella Pohjois-Amerikassa. Ringille täyttää huhtikuussa 30 vuotta, joten hyviä pelivuosia on vielä monta edessä.

6) Fredrik Jensen: 2,5 miljoonaa euroa

Fredrik Jensenin arvo nousi räjähdysmäisesti pari vuotta sitten. Nyt se on hieman laskenut vuoden takaisesta piikistä, mutta 22-vuotiaalla Augsburgin pelurilla on ura vasta edessään.

5) Jere Uronen: 3,5 miljoonaa euroa

Jere Uronen on viihtynyt Genkissä jo neljän vuoden ajan ja siirtoarvo on moninkertaistunut 1,5 vuodessa. Ei olisi yllätys, mikäli 25-vuotias peluri nähtäisiin vieläkin kirkkaammissa valoissa.

4) Roman Eremenko: 4,0 miljoonaa euroa

Roman Eremenkon arvo oli vuonna 2015 peräti 15 miljoonaa euroa. Tästä on tultu rajusti alaspäin, kiitos parin vuoden pelikiellon. Hyvät otteet Venäjän pääsarjassa ovat hilanneet arvon kuitenkin jo hieman ylöspäin nollista.

3) Jesse Joronen: 5,0 miljoonaa euroa

Jesse Joronen siirtyi viime kesänä Bresciaan viidellä miljoonalla eurolla ja tämä onkin maajoukkueen kakkosvahdin arvo nykyään. 26-vuotiaalla torjujalla on vielä monia hyviä kausia edessään ja on mielenkiintoista nähdä, miten pitkälle hienot otteet Serie A:ssa vielä siivittävät. 

2) Lukas Hradecky: 8,0 miljoonaa euroa

Lukas Hradecky siirtyi kesällä 2018 Bayer Leverkuseniin ilmaisella siirrolla. Tuolloin suomalaisvahdin siirtoarvo oli peräti kymmenen miljoonaa euroa. Sittemmin se on tullut napsun alaspäin, mutta summa on 30-vuotiaaksi maalivahdiksi vielä erittäin mukava.

1) Teemu Pukki: 10,0 miljoonaa euroa

Listan kärkinimi ei ole yllätys. Teemu Pukki yhdistettiin tammikuun siirtoikkunassa jopa moniin suurseuroihin, mutta suomalainen pysyi Norwichissa. Pukki siirtyi 1,5 vuotta sitten Norwichiin ilmaisella siirrolla ja tämän jälkeen kaikki on mennyt kuin sadussa. Suomalaisen siirtoarvo oli tuolloin noin pari miljoonaa euroa. 

20 Shares