14 Shares

Liiga-kausi on ollut erittäin värikäs. Runkosarja lähestyy loppuaan, mutta osa joukkueista sukeltaa melkoisessa kriisissä. (Kuva: AOP)

Liigassa on riittänyt kauden aikana paljon erinäisiä kohuja. Ison leiman kauteen ovat tuoneet valmentajatpotkut, sillä peräti viisi seuraa on vaihtanut käskijää kesken sesongin. 

Pahimmat kriisiseurat eivät majaile kuitenkaan aivan sarjataulukon pohjilla. Jukureilla ja Sportilla olisi muuten vain paljon parannettavaa kaikessa toiminnassaan.

Toisilla joukkueilla on vastaavasti tiedossa piinaava kevät, mikäli kurssi ei muutu. Tässä sarjan kolme kriisiseuraa tällä hetkellä.

3) JYP

JYPin viime kausi oli katastrofaalinen, vaikka joukkue nappasikin viimeisein paikan pudotuspeleihin. Traktori ei käynnistynyt missään vaiheessa kunnolla, vaan moottori kävi poikkeuksellisen hitaalla.

Pekka Tirkkonen sai joukkueeseen ryhtiä pienten käynnistymisvaikeuksien jälkeen ja viime vuoden loppu oli joukkueelta vahva. 

Tuore vuosikymmen on kuitenkin käynnistynyt synkästi: 11 edellisestä ottelusta voittoja on kertynyt yksi ja suoria tappioita kymmenen. Edellisessä kahdessa ottelussa joukkue ei ole tehnyt maaliakaan ja todellinen sukellus nähtiin keskiviikkona Raumalla: Lukko voitti peräti 6-0.

Jo todennäköiseltä jäänyt paikka kuuden joukossa jäänee ainakin haaveeksi, sillä sijoitus sarjataulukossa on laskenut radikaalisti. Keväästä uhkaa muutenkin tulla lyhyt, mikäli ryhtiliikettä ei tule.

2) SaiPa

Aurinko ei paista ainakaan itään. 

SaiPa on kärsinyt läpi kauden paljon loukkaantumisista, mutta niiden taakse ei voi piiloutua. Joukkue oli jo lähtökohtaisesti koottu varsin erikoisesti: varsinkin maalivahtiosasto ja puolustus olivat Liiga-tasolle todellisia kysymysmerkkejä.

Lappeenrantalaisille sattui syksyllä pirteämpi jakso, kun joukkue voitti seitsemästä peräkkäisestä ottelusta kuusi. Kenties tämä hämäsi seurajohtoa, sillä SaiPa tiedotti pian jatkaneensa Tero Lehterän sopimusta.

Tuon putken jälkeen SaiPa on pelannut 29 ottelua. Näistä voittoja on seitsemän. Varsinkin kotiotteluissaan joukkue on ollut todella vaisu. 13 edellisestä Kisapuiston ottelusta voittoon on päättynyt kaksi, kun taas vastapainoksi esimerkiksi KooKoo haki pisteet lukemin 0-5 ja Tappara 1-7.

Negatiivisiltakaan otsikoilta ei ole vältytty Lappeenrannassa. 

Tero Lehterän avautumiset lehdistötilaisuuksissa ovat kummastuttaneet kiekkokansaa. Viimeisimpänä otsikoihin nousi valmennuksen tapa jaotella pelaajat eri kategorioihin, mikä ei miellyttänyt kapteenistoa. Iltalehti uutisoi asiasta keskiviikkona.

Lappeenrannassa on tällä hetkellä todella synkkää eikä SaiPan kannattajia todellakaan päästetä helpolla. Hetken näytti jo siltä, että SaiPa olisi tekemässä nousua pohjamudista ylöspäin, mutta kuluva sesonki on ollut iso askel taaksepäin. 

1) Pelicans

Vuodessa ehtii tapahtua todella paljon, kysykää vaikka Lahdesta.

Viime kauden runkosarjassa Pelicans sijoittui kolmanneksi, Ville Nieminen oli messias ja kaikki meni suunnitelmien mukaan.

Nyt Pelicans on kenkinyt Niemisen, myynyt paljon pelaajiaan ja pudotuspelipaikkakin jäänee vain haaveilujen varaan.

Useita avainpelaajiaan kaupannut lahtelaisryhmä tyhjensi alkuviikosta pajatsoaan huolella: peräti kolme avainpuolustajaa vaihtoi maisemaa.

Keskiviikkona Kärpät antoikin oppitunnin lahtelaisille. Vielä avauserän Pelicans sinnitteli nollilla, mutta päätöserän jälkeen taululla komeili luvut 1-8. Paikalle raahautuneet vajaat 3200 katsojaa voi olla vaikeaa houkutella takaisin kauden loppuihin peleihin.

Kuvaavaa oli, että hyökkääjä Roope Elimäki luuti Pelicansin ykköspakkiparissa. Keskiviikon joukkueet olivat kuin kahdesta eri sarjasta.

Marraskuun lopussa päävalmentajana aloittanut Jesse Welling ei ole saanut Pussinokkia liitoon. 21 ottelun saldona on vain kolme varsinaisen peliajan voittoa.

Ei ole tiedossa helppo kevät Lahdessa.

14 Shares