61 Shares

Patrik Laine takoi viime yönä maalin St. Louis Bluesin verkkoon. Suomalaisen pistetahti on ollut kuluvalla kaudella erityisen kova. (Kuva: TT)

Kauden kynnyksellä lyhyen, mutta varsin arvokkaan jatkodiilin Jetsiin tehnyt Laine on osoittanut olevansa jokaisen dollarin arvoinen.

Tapparan kasvatti on saalistanut 53 ottelussa tehot 20+28. Laine on matkalla ennätyspisteisiinsä. Mikäli pistetahti jatkuu samana eikä suomalainen ole sivussa kauden lopuista peleistä, niin kasassa olisi 72 pistettä. 

Toistaiseksi piste-ennätys on Laineen toiselta kaudelta, kun 82 pelissä pinnoja kertyi 70. Uuden syöttöennätyksensä suomalainen tekee jo seuraavalla syöttöpinnalla. Maaliennätykseen on vielä matkaa 24 osumaa. 

Vastuuta on tullut erityisen paljon viime aikoina: Laine on kellottanut viidesti yli 20 minuutin peliajan edellisessä seitsemässä ottelussaan. Tammikuun loppupuolella suomalainen pelasi kahdessa peräkkäisessä ottelussa yli 23 minuuttia iltaa kohden, mikä lähenteli miehen kauden ennätysminuutteja.

Edellisen maalin myötä Laineesta tuli vasta toinen eurooppalainen, joka on tehnyt vähintään 20 maalia neljän kauden aikana ennen kuin täyttää 22 vuotta. Aiemmin tähän oli pystynyt vain Jaromir Jagr. Lisäksi vain kahdeksan muuta pelaajaa on onnistunut tekemään NHL:ssä vähintään 130 maalia ennen kuin täyttää 22 vuotta.

61 Shares