15 Shares

EHT jatkuu jälleen lauantaina, kun Suomi kohtaa Tshekin jo kello 13.30 alkaen. (Kuva: AOP)

Jukka Jalonen kasannut mielenkiintoisen nipun, jonka runko tulee Liigasta ja ensikertalaisia on paljon. MM-kisat lähestyvät päivä päivältä, joten pelaajat antavat tärkeitä näyttöjä maajoukkueen kevään kohokohtaa ajatellen.

Nämä pelaajat kannattaakin ottaa erityisen tarkkaan seurantaan lauantaina.

Jori Lehterä

Kokaiinikohussa ryvettynyt Jori Lehterä palasi maajoukkueeseen sitten kevään 2017. Varsin mukavasti Pietarin SKA:ssa esiintynyt sentteri osoitti Venäjää vastaan olevansa edelleen erittäin laadukas pelimies. 

Viimeiset kaudet NHL:ssä menivät penkin alle, mutta Euroopassa luistaa mainiosti. Lehterällä olisi potentiaalia olla jopa Leijonien johtavia pelaajia keväällä. Se vain vaatii onnistumisia heti Leijona-paidassa. Nelosketjussa Lehterästä ei iloa olisi.

32-vuotiaalla hyökkääjällä ei enää kovin monia MM-kisoja ole edessä. Nyt olisi se todellinen sauma napata iso rooli kevääksi.

Teemu Pulkkinen

Suomikiekon outolintu on pelannut väkevän kauden. Toista kauttaan KHL:ssä kiekkoileva Teemu Pulkkinen on tehnyt tuhoisaa jälkeä ja Minsk vaihtuikin kesken kauden Moskovaan.

Pulkkinen on takoanut tällä kaudella 45 ottelussa tehot 22+12. 28-vuotiaan hyökkääjän ura on ollut erikoinen ja maajoukkuepelit ovat jääneet vähiin.

Nyt Pulkkinen on todennäköisesti elämänsä iskussa, joten nälkä MM-kisojen suhteenkin luulisi olevan huipussa.

Sen saavuttaminen vaatii Pulkkiselta niin ikään paljon onnistumisia tulosyksikössä.  

Ilari Melart

Paljon on muuttunut kaudesta 2011-12. Tuolloin Ilari Melart keskittyi lähinnä hämmentämiseen ja 36 ottelun saldona HIFK:ssa oli 132 jäähyminuuttia ja tehot 2+3.

Kenties aika ja karttunut ikä ovat tehneet tehtävänsä. Tällä kaudella Melart on takonut Växjön takalinjoilla 30 ottelussa tehot 12+7.

Melart on kehittynyt kiekkoilijana valtavasti. 30-vuotias pakki on pelannut viimeiset seitsemän kautta ulkomailla ja on ottanut reilusti askeleita oikeaan suuntaan. 

MM-kisoissa hän on kuitenkin ollut vain keväällä 2013. Maajoukkuepelejä on tullut sen jälkeen satunnaisesti, mutta tänä keväänä olisi varmasti tarjolla iso tontti jopa MM-kisoissa. 

Tagit Leijonat
15 Shares