28 Shares

Columbuksen piti olla pulassa, kun seitsemän edellistä kautta Blue Jacketsissa torjunut Sergei Bobrovski siirtyi kuluvaksi kaudeksi Floridan lämpöön. Toisin on kuitenkin käynyt. (Kuva: TT)

Ja iso kiitos tästä kuuluu sensaatiomaisesti torjuneelle Elvis Merzlikinsille.

Debyyttikauttaan pelaava latvialainen on loistanut huimassa vireessä. 

Columbus hävisi lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Coloradolle. Tästä ei tosin auta syyttää veskaria, sillä peli päättyi lukemiin 1-2.

Tätä edeltävästä kahdeksasta ottelusta Merzlikins torjui voitot. 25-vuotias torjuja piti peräti viidesti vastustajansa nollilla ja Columbuksen verkkoon tehtiin kahdeksassa pelissä keskimäärin yksi maali ottelua kohden.

Ensimmäistä kauttaan Pohjois-Amerikassa pelaava Merzlikins on noussut räjähdysmäisesti kiekkokansan huulille. Ja täysin ansaitusti – niin huimasti latvialainen on pelannut.

Toisen onni on toisen epäonni. Sveitsissä kiekko-oppinsa saaneen ja maan pääsarjassa edelliset kuusi kautta torjuneen maalivahdin huima vire on jättänyt Joonas Korpisalon peliajan vähiin viime aikoina. Korpisalo on toistaiseksi pelannut enemmän pelejä tällä kaudella, mutta Merzlikins kiilaa pian ohi. 

Myös Columbuksen organisaatiossa AHL:n puolella kiekkoja pysäyttelevän Veini Vehviläisen tie kirkkaimpiin valoihin on vähintäänkin kivinen.

Jarmo Kekäläinen on osoittanut Columbuksen maalivahtiosaston suhteen taas hauistaan. Joukkueen piti olla suurissa vaikeuksissa ykkösvahdin lähdön myötä, mutta kauden viimeisen kolmanneksen käynnistyessä tilanne on täysin toinen. Columbus on päästänyt 56 ottelussa 137 maalia, mikä on koko sarjan pienin lukema.

28 Shares