20 Shares

Loistavaa kautta pelaavasta Lukas Hradeckystä on tulossa peikko Bundesliigan kovimmille maalitykeille. (Kansikuva: TT)

Dortmundin norjalaissensaatio Erling Håland ehti pyssyttää kolmeen ensimmäiseen Bundesliiga-peliinsä peräti seitsemän maalia. Neljännessä ottelussaan Leverkusenin BayArenalla teinitähti jäi maaleitta.

Håland liittyi samaan seuraan Bundesliigan tämän kauden kahden ylivoimaisesti kovimman maalisiepon, Robert Lewandowskin ja Timo Wernerin kanssa. 22 ja 20 maalia iskeneet hyökkääjät eivät onnistuneet ohittamaan Hradeckyä syyskaudella.

21 kierroksen jälkeen Bundesliigasta löytyy seitsemän yli kymmenen maalin miestä. Näistä ainoastaan Dortmundin kippari Marco Reus on laittanut pallon Hradeckyn selän taakse.

Suomen toiseksi parhaaksi urheilijaksi arvostettu turkulainen on nollannut 12 maalin Jadon Sanchon sekä 11 kertaa osuneet Rouwen Henningsin (Fortuna Düsseldorf), Robin Quaisonin (Mainz) sekä Florian Niederlechnerin (Augsburg).

Hradeckyn saldo Bundesliigan ykköstykkejä vastaan on hämmentävän kova myös siinäkin mielessä, ettei Leverkusenin maalivahdin virka ole aina se kaikkein kiitollisin. Peter Boszin miehistö prässää ylhäältä ja haluaa ottaa aloitteen. Hradeckylle tämä on tietänyt torjuntatöitä ja etenkin vaarallisia vastaiskuja, kun linjan selustaan jää tilaa.

Leverkusen majailee tasaisessa Bundesliigassa viidentenä. Matkaa kärkipaikalle siirtyneeseen Bayern Müncheniin on viisi pistettä.

20 Shares