11 Shares

Buffalo Sabresin Henri Jokiharju sai säikähtää tiistain NHL-kierroksella, kun miehen luistin oli tehdä rumaa jälkeä Sabresin kohdatessa Detroit Red Wingsin. (Kuva: TT)

Jokiharjun luistin nousi kaksinkamppailutilanteessa Brendan Perlinin kasvoihin saaden tilanteen näyttämään hyvin vakavalta. Pahin skenaario jäi kuitenin tapahtumatta, ja Perlini selvisi onneksi naarmuilla.

Näet pelottavan tilanteen täältä:

Tilanteesta tuli jälleen yksi luku lisää NHL:n pelottavien tilanteiden listaan. Tuo lista on täynnä tahallisia ja tahattomia vahinkoja, joissa on käynyt ja olisi voinut käydä todella huonosti.

Luistimet ovat osuneet kasvoihin ja kehon paljaisiin kohtiin ennenkin, ja ne tilanteet ovat aina vakavia. Muun muassa Olli Jokinen oli aikoinaan osallisena pelottavassa tapaturmassa, jossa suomalaisen luistin viilsi joukkuekaveri Richard Zednikin kaulaa. Näet tilanteen tästä:

Historia tuntee myös monia muita tapahtumia, joissa tilanne on ollut hyvin vakava. Yksi erikoisimmista tapaturmista sattui reilu kymmenen vuotta sitten, kun Florida Panthersin Keith Ballard löi joukkueensa maalivahtia Tomas Vokounia mailalla päähän. Ballard yritti lyödä mailansa täysiä oman maalin rautoihin, kun vastustaja oli tehnyt maalin, mutta isku osuikin vahingossa Vokounia päähän.

Näet tilanteen tästä:

Ehkä eniten pelottavia tilanteita on syntynyt niin sanottujen “sucker punchien” seurauksena. Yllättävät ja raukkamaiset teot ovat onneksi vähentyneet huomattavasti, mutta taalajäillä nähdään vieläkin rumia ja tahallisia temppuja.

Historian yksi tunnetuimmista tapauksista on Todd Bertuzzin sekoaminen, kun hän löi Steve Moorea takaa päin päähän. Moorelta meni taju kankaalle, ja hänet vietiin paareilla pois jäältä. Se päätti myös Mooren uran. Bertuzzi sai tapauksesta muun muassa ehdollista vankeutta ja yhdyskuntapalvelua.

Kammottava isku näkyy ajasta 2:40 eteenpäin:

Halpamaisia tekoja on nähty myös Tie Domilta, ja tässä yksi niistä:

Tässä sekoilee Tony Granato:

Idioottimaisia temppuja nähtiin myös Marty McSorleylta:

Tämän päivän “sucker punchit” ovat erilaisia kuin ennen. Nykyään rumaa jälkeä tehdään lähinnä päähän kohdistuneilla taklauksilla. Niissä on erikoistunut muun muassa Washington Capitalsin Tom Wilson.

Tässä videossa mies kolaa rumasti Oskar Sundqvistin:

11 Shares