6 Shares

Toisille pelaajille omaa paikkaa ei meinaa löytyä mistään. (Kuva: AOP)

HPK julkaisi torstaina Ossi Ikosen kauden 2021-22 loppuun kattavan sopimuksen. Diili on  29-vuotiaalle puolustajalle melkoinen lottovoitto: Kerho on nimittäin hänelle jo kauden neljäs Liiga-seura. Aiemmat kolme olivat JYP, Pelicans ja SaiPa, joista eniten pelejä kertyi Lahdessa: 18 kappaletta.

Tässä muita todellista matkalaukkuelämää viettäneitä pelaajia Liigasta.

Niko Hovinen

Niko Hovinen siirtyi syksyllä Sportiin, jonne hän teki myöhemmin ensi kauden kattavan jatkosopimuksen. Kaudella 2011-12 Pelicansissa läpimurtonsa tehnyt veskarit on hakenut paikkaansa edelliset kaudet. Tuon kauden jälkeen Hovinen on edustanut peräti 15 eri seuraa. 31-vuotias maalivahti on edustanut peräti kuutta eri seuraa Liigassa.

Jesse Saarinen

Jesse Saarinen on erinomainen pelaaja eikä pelipaikka ole jäänyt ikinä taidoista kiinni. Maisema on silti vaihtunut tiuhaan. Edellisen kuuden kauden aikana laituri on edustanut viittä seuraa: HPK:ta, Medvescak Zagrebia, Kärppiä, Pelicansia sekä nykyisin HIFK:ta. 34-vuotias kiekkoilija on edustanut Suomessa edellä mainittujen lisäksi myös kaksi kautta SaiPaa.

Michael Keränen

Michael Keränen ponnahti kiekkokansan tietoisuuteen viimeistään kaudella 2013-14, kun hän takoi Ilvekselle 52 pinnaa 52 ottelussa. Sittemmin osoite on vaihtunut todella tiuhaan. Viimeisen viiden kauden aikana Keränen on pelannut peräti kymmenessä eri seurassa peräti seitsemässä eri sarjassa. Liigassa hän on edustanut tämän pätkän aikana Ilvestä, KooKoota sekä HIFK:ta. 

Niclas Lucenius

HPK tiedotti torstaina myös Niclas Luceniuksen sopimuksen purkamisesta yhteisymmärryksessä. Jatkoajan mukaan uusi seura on Saksan pääsarjassa pelaava Düsseldorfer EG. Siirto ei tullut erityisen isona yllätyksenä, sillä kiekollisesti taitavan sentterin kausi on ollut tahmea. Düsseldorf EG on Luceniukselle yhdeksäs seura edellisen kuuden sesongin aikana. 

Sami Aittokallio

Sami Aittokallion viime vuodet ovat olleet kohtalaisia, mutta hän ei ole onnistunut vakiinnuttamaan paikkaa: edellisen viiden vuoden aikana hän on edustanut kuutta eri seuraa. Suomessa pelejä on kertynyt Kärpissä, Sportissa sekä Ässissä. 

Jimi Jalonen

Jimi Jalonen kiekkoilee vasta toista kauttaan Liigassa, mutta matkalaukkuelämä on tullut jo tutuksi. Vielä viisi vuotta sitten kakkosdivarissa luutinut puolustaja on pelannut kuluvalla kaudella Jukureiden, Kärppien sekä SaiPan riveissä. Edellisen kolmen kauden aikana eri Mestis- ja Liiga-seuroja on kertynyt vyölle jo kuusi. 

Tagit liiga
6 Shares