10 Shares

Elokuva-ala vetää puoleensa jos jonkinnäköistä viheltäjää, eikä jalkapalloilijat tee poikkeusta tähän sääntöön. Päinvastoin, futareita onkin esiintynyt varsin reippaasti elokuvatuotannoissa vuosien saatossa. (Kuva: TT)

Tällä kertaa listaamme pelimiehiä, jotka ovat esiintyneet vihreän veran lisäksi myös valkokankaalla, ja joista et välttämättä ollut edes tietoinen. Ei nimittäin ole tavatonta, että elokuvatuottajat tarjoavat silloin tällöin tunnetulle urheilukasvolle muutaman sekunnin verran ruutuaikaa filmissään. Näin on käynyt myös seuraavien tunnettujen jalkapalloilijoiden kohdalla.

1. Vinnie Jones 

Tulisieluinen Vinnie Jones saattaa olla osalle jopa tunnetumpi leffaesiintymisistään kuin jalkapalloilullisista ansioistaan, sillä hänellä on vyöllään tukku näyttelijärooleja. Jones nousi tunnetuksi Wimbledon FC:n paidassa, jossa hän niitti mainetta yhtenä ”Crazy Gangin” legendaarisimmista pelaajista. 1980-luvun puolivälistä aina 90-luvun loppumetreille saakka kestänyt jalkapalloura oli värikäs ja sattumuksia täynnä. Jones oli fyysisen pelin ruumillistuma, jonka kovuuden sai tuntea moni vastustaja.

Jonesin jalkapalloura päättyi vuonna 1999, josta alkoi hänen näyttelijänuransa. Debyytti tapahtui tunnetun ohjaajan Guy Ritchien elokuvassa ”Lock, Stock and Two Smoking Barrels”.

2. Ronaldo

Brasiliainen futissankari, ”aito” Ronaldo, on toistaiseksi tehnyt yhden elokuvaroolin. Tämä tapahtui vuonna 2001 satiirisessa filmissä ”Mike Bassett premiered: England Manager”. Ronaldo esiintyi leffassa yhdessä kohtauksessa joka sisälsi yhden vuorosanan.  Myöhemmin elokuvasta tehtiin vielä englantilainen tv-sarja, jossa luonnollisesti jalkapalloilija ei enää ollut osallisena.

3. Neymar Jr.

Neymarin näyttelijänlahjat ovat tulleet kaikille futista seuraaville jo hyvin tutuiksi, brasilialaistaiturin kieriessä dramaattisesti tasaisin väliajoin kentän pinnassa. Siitä huolimatta – tai ehkä juuri siksi – hän on tehnyt lyhyen roolin myös yhdessä Hollywood-tuotannossa. Tämä tapahtui toimintatähti Vin Dieselin elokuvassa ”xXx: Return of the Xander Cage”, jossa jalkapallostara esitti itseään.

4. Zinedine Zidane

Tämän suuren ranskalaisen upeat otteet nurmella ovat jääneet osaksi jalkapallohistoriaa. Zinedine Zidane teki ranskalaisen visiitin myös valkokankaalle, cameo-roolissa elokuvassa ”Asterix in the Olympic Games”.

Leffa sijoittui muinaiseen Kreikkaan, jossa kaksi sankaria taisteli kauniin prinsessan rakkaudesta olympialaisissa mitellen. Niin, mikä mahtoikaan olla ”Zizoun” rooli? Hän oli tietenkin egyptiläinen, joka käsitteli palloa poikkeuksellisen hyvin!

5. David Beckham

David Beckham on todellinen multitalentti ja englantilainen vaparispesialisti, joka tuli tunnetuksi mallintöistään jo aktiiviuransa aikana. Beckham on ollut monessa mukana. Hänellä on muun muassa vaatefirma ja mies on ehtinyt esiintyä lisäksi lukuisissa elokuvatuotannoissa.

Yksi tällaisista oli vuonna 2005 ilmestynyt “Goal!”, jossa hän esitti itseään muiden Real Madridin tähtien kanssa.

Beckham on näytellyt myös ”King Arthur” –leffassa, jossa roolina oli esittää yhtä kuninkaan tilanomistajaa.

10 Shares