59 Shares

Karavaani on edennyt Madridiin, jossa nahkainen päämme seuraa tapahtumia otteluiden Real Madrid – Celta Vigo sekä Atlético Madrid – Liverpool ympärillä. (Kuva: TT)

Valencia

Viisi viikkoa Valenciassa pitivät sisällään niin Levanten, Valencia Basketin kuin Valencia CF:n otteluidenkin seuraamista. Tämänkertainen visiitti upeassa kaupungissa huipentui perjantai-illan kamppailuun Valencian sekä nimenomaan Atlético Madridin välillä.

Erityisellä mielenkiinnolla seurasin Atlétin otteita nimenomaan tiistain kamppailua silmällä pitäen. Valencia sai levitettyä vieraiden pakkaa laitojen kautta ja isäntien laitapelaajat onnistuivatkin voittamaan 1vs1 -tilanteita tavalla joka loi suuria ongelmia Diego Simeonen ryhmän omalle rangaistusalueelle. Kyseinen fakta ei jäänyt takuulla näkemättä myöskään Jürgen Kloppilta.

Atlétin pelaamisesta paistaa edelleen esiin se tosiseikka, että vaikka perjantain ottelu olikin sille epätavallinen maali-iloittelu, keskeltä kenttää sen boksin lähelle ei edetä ilman että sattuu. Jos joku Valencian pelaajista erehtyi pitämään palloa kymppialueella tai etenemään siitä kohtisuoraan kohti Jan Oblakin vartioimaa maalia, neljä vieraiden pelaajaa oli välittömästi paikalla pitämässä huolen siitä että joko mies tai pallo pysähtyy, useimmiten molemmat.

Mestallan stadion on iltavalaistuksessa upea näky. Ymmärrän estetiikasta saman verran kuin apina auton moottorin kasaamisesta, mutta musta ja oranssi väriyhdistelmänä yhdessä valojen kanssa loivat stadion ympäristöön mystisen ja hienon tunnelman jo pari tuntia ennen peliä. Saattoi se tosin olla se kulmapubin viinikin, mutta joka tapauksessa.

Joka tapauksessa lauantaina oli aika napata laukku hinaukseen ja suorittaa siirtymä AVE-junalla pääkaupunkiin. Takaraivossa soi silti edelleen Valencian urheilutapahtumissa antaumuksella laulettu italialainen Bella Ciao -partisaanilaulu, joka sai julkisuutta myös oltuaan esillä Netflixin Rahapaja -sarjassa. Valenciassa onkin esillä paljon me vastaan muut -asetelmaa ilman omahyväisyyttä, mistä tietyllä lailla pidin paljonkin.

Madrid

Seuraavien kahden viikon aikana Madridissa pelataan kolme ottelua, jotka keräävät jälleen jalkapallomaailman huomion puoleensa. Jo mainittu Atlético Madrid – Liverpool, Real Madrid – Manchester City sekä Real Madrid – Barcelona.

Tiistaina Liverpool palaa Wanda Metropolitanolle, jossa se nosteli Mestareiden Liigan kannua. Poolia pidetään luonnollisesti juuri tällä hetkellä otteluparin selvänäkin suosikkina, mutta jos jonkin joukkueen murtaminen on ollut jalkapallossa vaikeaa viimeisten kymmenen vuoden aikana, se on ollut Diego Simeonen Atléti. Yksityiskohdista tehty taide puolustamisessa ja joukkueena toimimisessa on ollut itseäni suuresti miellyttävä kokonaisuus.

Realin ja Cityn kohtaamisen luonne muuttui vielä entistäkin kiihkeämmäksi kun UEFA ilmoitti Citylle asettamistaan sanktioista kahden seuraavan kauden ajalle. CAS voi toki vielä muuttaa tuomiot, mutta tuomio asettaa vääjäämättä Cityn tilanteeseen jossa Mestareiden Liiga -menestys olisi napattava nyt. Sillä on edelleen kaikki eväät siihen, sillä Aymeric Laporten takaisin saatuaan City voi edelleen olla maanosan vaarallisin ryhmä yksittäisessä ottelussa.

El Clásico väännetään kuun vaihteessa ja mikäli kamppailuun lähdetään nykyasetelmista, Barcelonalla ei ole vara hävitä kyseistä matsia. Blaugrana on edelleen sekavassa tilassa, mutta toisaalta niin on koko La Liga jos totta puhutaan. Yksikään joukkue ei ole erottautunut tasaisuudellaan, mutta nyt Real on nousemassa tasolle joka voi hyvinkin riittää liigamestaruuteen.

Tänään allekirjoittaneella on edessä neitsytmatka Santiago Bernabeulle, jossa yhteen ottavat Real sekä putoamisuhan alla oleva Celta Vigo. Käännettyään viime ottelunsa viime hetkien maaleilla Celta saattaa hyvinkin laittaa hyökkäysluistimet jalkaan ja haastaa isännät maalintekokilpaan. Siispä suuntimet kohti erästä pyhiinvaelluskohdetta, Baldventures palaa asian äärelle sekä Bernabeun että Wanda Metropolitanon osalta pian ja perinpohjaisesti. Rauhaa ja jalkapallorakkautta kansalle!

59 Shares