9 Shares

Tappara vahvisti takalinjojaan siirtorajan loppuhetkillä Jonathan Racinella. Hankinta on vähintäänkin mielenkiintoinen. (Kuva: AOP)

Kestomenestyjän puolustuskalusto oli jo kauteen lähdettäessä sarjan kärkeä – eikä se ole pettänyt. Kiekollista osaamista olisi ehkä voinut olla astetta enemmän, mutta Valtteri Kemiläinen ja Teemu Suhonen ovat rooleissaan erinomaisia. Varsinkin Kemiläisen sesonki on ollut huima.

Lisäksi Tapparan poikkeuksellisen laaja hyökkäysmateriaali tuo vaihtoehtoja ylivoimalle.

Tamperelaiset vahvistivat tammikuussa rivejään Adam Polasekilla. Tshekki on osoittautunut erinomaiseksi hankinnaksi ja 28-vuotias pakki istuu Tapparan takalinjoille mainiosti.

Kemiläisen loukkaantuminen mutkisti kuvioita ja se on vaikuttanut ylivoimaan paljon.

Ei ollutkaan yllätys, että Tappara hankki takalinjoilleen vielä vahvistuksen. Pelaajatyyppi tosin oli vähintäänkin mielenkiintoinen. 

Tappara tiedotti lauantaina tehneesä loppukauden mittaisen sopimuksen Jonathan Racinen kanssa.

28-vuotias pakki on pelannut urallaan pääosin AHL:ssä – yhteensä 275 ottelua. Farmin farmissa pelejä on kertynyt 79.

Näissä 354 pelissä jäähyminuutteja on tullut tilille lähes 700. Tehopisteitä on vastaavasti kertynyt 59 eli keskimäärin 0,17 ottelua kohden. Puolet on näistä tuli farmissa, joten AHL:n pistekeskiarvo on 0,11. 275 ottelussa täysosumia kertyi kolme.

Racine ei pelkää pudottaa hanskojaan, vaan on tullut tunnetuksi tappelijana. Hänen liikettään on kehuttu, mutta kiekolliset taidot jäävät väistämättä fyysisyyden alle.

Tapparalta löytyi jo entuudestaan fyysisyyttä takalinjoilta Ben Bloodin ja Tuukka Mäntylän muodossa. Kemiläinen ja Suhonen ovat puolestaan kiekollisia vaihtoehtoja. Veli-Matti Vittasmäki, Alexander Ytterell sekä Polasek loistavat puolestaan monipuolisuudellaan.

Racinen hankinta on vähintäänkin erikoinen ja fyysinen pelote on enemmänkin vain jäänne menneiltä vuosikymmeniltä.

On vaikea keksiä äkkiseltään, että mitä Racine pystyy tuomaan Tapparan takalinjoille, mihin esimerkiksi Jere Rouhiainen ei pystyisi. 

Ainakaan Tapparan maalin edessä ei tule olemaan mukavaa pudotuspeleissä.

Tagit liiga Tappara
9 Shares