43 Shares

Liigassa oli erittäin vilkas siirtoikkunan loppu. Isoimmat otsikot keräsivät tyhjennysmyynnit, kun varsinkin Pelicans ja Jukurit kauppasivat pelaajiaan. Pudotuspelijoukkueet tekivät kuitenkin nipun mielenkiintoisia hankintoja. (Kuva: AOP)

Tässä siirtoikkunan viimeisten päivien parhaat hankinnat.

5. Jeremy Dehner, HIFK

Jeremy Dehner pelasi neljä kautta Jokereissa vuosina 2010-14 ja oli varsin hyvä vahvistus. Tämän jälkeen kiekkoili viisi sesonkia ennen paluuta kotimaahan ja farmin farmiin.

Liigan kovimmat pelit ovat vasta edessä. Onkin mielenkiintoista nähdä, missä iskussa kuluvalla kaudella kymmenen ottelua pelannut puolustaja on. Liikkuvaan junaan on vaikea hypätä.

HIFK:lla on laadukas pakisto, joten liian isoa ruutua ei varmasti ole tarjolla, mutta otteiden salliessa vastuuta varmasti tulee. Edelliset yhdeksän kautta Euroopassa kiekkoillut puolustaja tietää varmasti mitä on tulossa.

Dehner on riskitön, mutta onnistuessaan mainio lisä helsinkiläisten puolustukseen.

4. Rob Bordson, HPK

31-vuotias Rob Bordson saapuu Hämeenlinnaan Ruotsin toiseksi korkeimmalta sarjatasolta, jossa syntyi 38 ottelussa tehot 10+24. 

Kaudesta 2016-17 Euroopassa kiekkoillut hyökkääjä on tehnyt kohtalaisesti tehopisteitä, mutta tässä vaiheessa kautta tällaisten hankintojen kohdalla on eittämättä isoja kysymysmerkkejä.

Amerikkalainen on myös kookas ja erittäin monipuolinen hyökkääjä, joten hän on lähtökohtaisesti mainio lisä Kerhon rosteriin.

Runkosarjasta on vain loppusuora jäljellä, joten aikaa totutteluun ei juurikaan ole: onnistumisia on tultava nopeasti. Bordsonin kohdalla tämä tarkoittaa ehdottomasti pisteitä.

3. Antti Tyrväinen, HIFK

HIFK teki Antti Tyrväisen kohdalla todellisen täsmähankkinnan. Helsinkiläiset kaipasivat hyökkäykseensä fyysisyyttä ja kovuutta, ja sitä ei moni pelaaja tuo Liigassa paremmin kuin Antti Tyrväinen.

Kiekollista osaamista HIFK:lta löytyy käytännössä joka ketjuun, niin pisteidentekijää jumalan armosta joukkue ei enää edes tarvinnutkaan.

Pudotuspeleissä korostuu kamppailupelaaminen ja sitä Tyrväinen osaa tehdä vaihdosta toiseen. Lahtelainen painii, vääntää ja hämmentää jatkuvasti.

Ja osaa hän siinä sivussa pisteitäkin tehdä. Tästä kertovat muun muassa edellisen kolmen kauden yhteensä 33 täysosumaa.

2. Juhamatti Aaltonen, Kärpät

Kärpillä on niin käsittämättömän kova hyökkäys, että Juhamatti Aaltosen hankinta ei olisi missään nimessä ollut välttämättömyys. Monet odottivat oululaisten tähyilevän sentteriä.

Aaltonen on pelannut tällä kaudella kuitenkin paremmin kuin vuosiin. Kaukalossa on nähty aiempaa monipuolisempi Juhis: hänestä on ollut iso apu jopa alivoimalla.

Ja pelejä Aaltonen osaa ratkaista. Se Oulussa tiedetään varsin hyvin.

Parhaimmillaan Aaltonen istuu Kärppien konkariketjuun erinomaisesti ja hoitaa nöyrästi oman ruutunsa – joka on väistämättä pienempi kuin Lahdessa. Pahimmillaan taiteilija sotkee Kärppien hyvin rullanneen koneen.

Tämä riski on kuitenkin varsin pieni, kun joukkueessa pelaa Lasse Kukkosen, Mika Pyörälän, Janne Pesosen sekä Jussi Jokisen kaltaisia konkareita ja johtajia, jotka varmasti pitävät joukkueen ruodussa.

1. Jasper Lindsten, Ässät

Jasper Lindstenin Oulun valloitus ei mennyt aivan kuten elokuvissa.

Kaudet 2016-18 Turussa olivat erinomaisia ja Lindstenin piti ottaa nyt se seuraava askel urallaan ja nousta maajoukkuekuvioihin mukaan. Toisin kuitenkin kävi.

Lindsten ei oikein missään vaiheessa löytänyt sopivaa roolia Kärpissä, jossa oli läjä laadukkaita pelaajia joka pelipaikalle. 

Siirto muualle olikin erinomainen ratkaisu. Lindsten on kaikesta huolimatta erinomainen pelaaja monipuolisuutensa takia: häneltä sujuu tunnollinen puolustuspelaaminen, mutta myös hyökkäyspäässä syntyy tehoja.

Ässille iso plussa pitkästä sopimuksesta. Diili sisältää loppukauden sekä sen jälkeen 1+1 mallisen sopimuksen. 

Pori sai kaupassa potentiaalisen ykkössentterinsä ensi kaudelle.

Muiden listan pelaajien diilit kattavat vain kauden loppuun.

43 Shares