8 Shares

Vale, emävale, tilasto.

Pelkkiä tilastoja ei auta tuijottaa liikaa, mutta eräs poikkeuksellinen peluri Liigassa ansaitsee hetkensä parrasvaloissa. (Kuva: AOP)

+/- -tilasto on jääkiekossa vähän kyseenalainen. Toki se antaa suuntaa pelaajan kaudesta, mutta se voi myös vääristää todellisuutta. Tänä päivänä on paljon edistyksellisiä tilastoja, jotka antavat tarkemman kuvan pelaajan tekemisestä. 

Pelaaja voi saada esimerkiksi plussan, vaikka ei ole vaikuttanut peliin mitenkään. Tai miinuksen, mikäli vain vaihto sattuu olemaan huonoon aikaan. 

Pitkän kauden aikana poikkeavuudet kuitenkin hieman tasoittuvat.

Tilaston ongelmallisuuksista huolimatta Mikko Kalteva on pakko nostaa esiin.

Liigan tehotilastoa johtava puolustaja on kuluvan kauden osalta peräti 34 pykälää plussan puolella. Tilastossa on hänen jälkeen kuusi Kärppien ja kolme Ilveksen pelaajaa.

Ero on hurja JYPin sisälläkin. Jyväskyläläisten toiseksi paras teholukema on puolet heikompi kuin Kaltevalla.

Konkaripakin ja joukkueen heikoimman teholukeman ero on peräti 42 pykälää. Kalteva on siis ollut tasakentällisin 42 kertaa useammin maalin syntyessä kuin tilaston hännillä oleva Patrik Siikonen.

JYPin kausi ei edes ole ollut erityisen hyvä, vaan haasteita on riittänyt. 14 edellisestä ottelustaan joukkue on voittanut vain kolme. 

Vaikka joukkueella ei ole luistanut, niin Kaltevan +/- -saldo tältä ajalta on peräti +8. 

Kahdeksatta kauttaan Jyväskylässä kiekkoileva Kalteva on ollut todella luotettava roolissaan. Miehen tehotilasto tältä ajalta on peräti +77. 

Toiset pelaajat saavat liian vähän palstatilaa ja yksi heistä on Mikko Kalteva.

Tagit jyp liiga
8 Shares