33 Shares

NHL:n siirtotakaraja umpeutuu ensi viikolla, joten tämän viikon aikana tullaan näkemään monia pelaajakauppoja seurojen välillä. (Kuva: TT)

Ensimmäiset isot kaupat on jo nähty, kun muun muassa Jason Zucker siirtyi Minnesota Wildista Pittsburgh Penguinsiin ja Tyler Toffoli Los Angeles Kingsistä Vancouver Canucksiin.

Lisää isoja kauppoja on vielä edessä, ja Pelimies esitteleekin siirtomarkkinoiden tämän hetken kuumimmat nimet:

Chris Kreider, New York Rangers

Kreider olisi erinomainen lisä joukkueeseen kuin joukkueeseen. Hän on iso, fyysinen ja tehokas pelaaja, joka pystyy olemaan arvokas sekä kärkikentissä että alemmissa kentissä. Mies on tehnyt tällä kaudella 57 ottelussa 23 maalia ja 42 tehopistettä, joten kyseessä on todella laadukas pelaaja. Huhujen mukaan ottajia on jonoksi asti, mutta 4,65 miljoonan dollarin vuosipalkka asettaa pieniä esteitä siirtoneuvotteluissa. Yksi mahdollinen osoite voisi olla Columbus Blue Jackets.

Joe Thornton, San Jose Sharks

40-vuotias sentteri ei ole enää parhaassa lennossaan, mutta Thorntonista saisi edelleen oivan lisän kakkos-kolmoskenttiin. Kahden miljoonan dollarin vuosipalkka takaa sen, että moni seura on kiinnostunut taitavasta pelintekijästä. Miehen entisen seuran Boston Bruinsin sanotaan olevan yksi kiinnostuneista, mutta todennäköisempi osoite voisi olla Colorado Avalanche, jonka sairastuvalla lepää useampi hyökkääjä.

Jean-Gabriel Pageau, Ottawa Senators

Pageau on myös erittäin haluttu nimi, sillä hän on monipuolinen pelaaja, jonka voi heittää mihin rooliin tahansa. Tällä kaudella mies on tehnyt 57 ottelussa 22 maalia ja 36 tehopistettä, joten hänestä saa myös tulivoimaa hyökkäyspeliin. Kaiken lisäksi Pageau pelaa 3,1 miljoonan dollarin vuosipalkalla, joten moni joukkue pystyy tekemään hänelle tilaa kokoonpanoon. Colorado ja New York Islanders ovat varmasti tiiviisti sentterin perässä.

Ilja Kovaltshuk, Montreal Canadiens

Kovaltshuk löysi peli-ilon Montrealissa, ja nyt Canadiens haluaa varmasti hyötyä taiturista siirron merkeissä. Kyseessä on edelleen vaarallinen hyökkäyspään pelaaja, josta saa oikeissa olosuhteissa paljon irti. Ottajia ei ole varmasti liikaa, mutta kyselijöitä löytyy taatusti. Venäläiskonkari pelaa minimipalkalla, mikä lisää kiinnostusta entisestään.

Sami Vatanen, New Jersey Devils

Yksi halutuimmista puolustajista on Vatanen, joka pelaa vahvaa kautta. Hän on kiekollisesti pätevä pelaaja, mutta tänä päivänä myös kelpo tekijä omassa päässä. Vatanen olisi hyvä lisä monen mestaruutta tavoittelevan joukkueen takalinjoille. Yksi sopivimmista joukkueista on Pittsburgh Penguins, jonka pakisto huutaa Vatasen kaltaista pelaajaa. Myös Carolina Hurricanes saattaa olla hyvä vaihtoehto, sillä joukkueen alakerran ykköstykki Dougie Hamilton voi olla pitkään sivussa. Vatasen lähes viiden miljoonan dollarin vuosipalkka hankaloittaa kuitenkin neuvotteluita.

Alec Martinez, Los Angeles Kings

Kaksinkertaisesta Stanley Cup -mestarista saisi luotettavan pelaajan pakistoon, ja Kings on mitä ilmeisemmin valmis kauppaamaan hänet, jos hinta on oikea. Välitöntä pakkoa ei ole, sillä miehen sopimus päättyy vasta kesällä 2021. Moni joukkue etsii kuitenkin Martinezin kaltaista monipuolista ja kokenutta puolustajaa, joten Kings saattaa saada miehestä hyvän vastineen. Esimerkiksi Vegas Golden Knights ja Winnipeg Jets ovat varmasti miehen perässä.

Tagit NHL
33 Shares