20 Shares

Jari Litmanen kärsi urallaan poikkeuksellisen paljon loukkaantumisista. Toiset niistä olivat varsin erikoisia. (Kuva: AOP)

Varsinkin uran ehtoopuolella loukkaantumiset olivat Litin jatkuvana riesana ja suomalainen oli todella paljon sivussa pelikentiltä.

Lahdensuomalainenklubi on listannut Litmasen merkittävimmät loukkaantumiset. Listassa on peräti 55 eri tapausta. Esimerkiksi vuosien 2004-06 välillä Litmasella oli peräti 17 eri loukkaantumista.

Tässä viisi erikoisinta loukkaantumista Suomen kaikkien aikonen pelaajan uralta.

Kaatui rappusissa

Litmasen aika Malmössä oli epäonnen täyteistä. Suomalainen loukkasi Ruotsissa selkänsä ja niskansa, kun hän kaatui kotonaan rappusissa hakiessaan pojalleen maitoa aikaisin aamulla. Litmanen vaikutti selvinneen säikähdyksellä, mutta oireet pahenivat parin päivän jälkeen. Hän pystyi kuitenkin jatkamaan kevyttä harjoittelua.

Väärät pohjalliset

Litillä oli todella paljon ongelmia jalkojensa kanssa varsinkin uran ehtoopuolella. Varsinkin Fulhamissa vaivat olivat jatkuvia. Litmanen joutui vaihtamaan kenkiinsä uudet pohjalliset, jotta ne korjaisivat nilkan väärät liikkeet.

Uudet pohjalliset toimivat kuitenkin juuri päinvastoin: Litmaselle tuli lihasvenähdys sisäreiteen. Koko Lontoosta ei löytynyt oikeaa ihmistä tekemään hänelle oikeita pohjallisia vaan ne löytyivät lopulta Suomesta.

Pallo päähän

Litmasta koeteltiin Fulhamissa paljon. Sydänvaivojen ja väärien pohjallisten aiheuttamien ongelmien jälkeen pelikuntoon toipunut suomalainen joutui pelikentiltä sivuun, kun hän sai harjoituksissa pallon päähänsä. Isku oli niin kova, että se aiheutti Litmaselle korvavamman.

Korkki silmään

Kenties erikoisin loukkaantuminen tapahtui kuitenkin Malmössä. Vuonna 2006 Litmanen sai silmävamman, kun Malmön urheilujohtaja Hasse Borg avasi nuuskakiekolla limonadipullon ja korkki lensi Litmasen silmään.

Taas pallo päähän

Litti koki kovia myös HJK:ssa. Hän sai ensiksi aivotärähdyksen lyötyään päänsä kovaan tekonurmeen heinäkuussa 2011. Elokuussa Litmaselta jäi väliin Mestarien liigan kolmannen karsintakierroksen ottelu Dinamo Zagrebia vastaan, kun hän oli saanut taas pallosta päähän harjoituksissa ja kärsi jälleen aivotärähdyksestä.

20 Shares