470 Shares

Sebastian Ahon kuluva kausi on ollut äärimmäisen hyvä. Onkin käsittämätöntä, miten pienelle huomiolle Carolinan hyökkääjä on Suomessa jäänyt. (Kuva: TT)

Jos Patrik Laine olisi tehnyt edelliseen yhdeksään otteluunsa kymmenen osumaa ja noussut sarjan maalipörssin neljännelle sijalle, niin kaikki kotimaiset lehdet olisivat etusivujeen myöten täynnä hehkutusta. Ja aivan varmasti sosiaalinen mediakin olisi pullollaan Paten hehkuttajia.

Sama ei taida päteä Ahon kohdalla.

22-vuotias hyökkääjä on ollut käsittämättömän kovassa iskussa kuluvalla kaudella. 

Syksy ei ollut Aholta erityistä ilotulitusta. Yhdeksän ensimmäisen ottelun jälkeen kasassa oli vain tehot 2+1.

Sittemmin suomalainen on päässyt hurjaan liitoon, vaikka kuluva vuosi alkoikin seitsemän ottelun maalittomalla putkella.

Haasteet ovat enää vain huono muisto ja Aho liitää nyt kymmenen ottelun pisteputkessa, jonka aikana sentteri on takonut tehot 10+6. 

Aholla on nyt 59 ottelun jälkeen kasassa tehot 34+23. Hyökkääjä on tehnyt jo uuden henkilökohtaisen maaliennätyksensä ja 34 kaappia oikeuttavat sarjan maalipörssin neljännelle sijalle. 

Aho pelaa tällä hetkellä niin käsittämättömän hyvin, että hän on ansainnut kaikki hehkutukset ja palstatilat – ja enemmänkin.

Jos Aho on jäänyt pienelle huomiolle, niin samaa voi sanoa Teuvo Teräväisestä. 59 ottelussa 56 pistettä takoneesta hyökkääjästä on muodostunut Carolinalle erittäin laadukas ja tasainen hyökkääjä.

Chicagossa mahtaa potuttaa. Blackhawcks treidasi Teräväisen ja Bryan Bickellin kahteen varausvuoroon kesällä 2016.

Chicago sai näillä lopulta Artur Kayumovin, joka ei ole pelannut vielä peliäkään Pohjois-Amerikassa sekä Tomas Jurcoon, joka pelasi Blackhawskissa lopulta 42 ottelua tehoin 7+4 ennen kuin matka jatkui eteenpäin.

Teräväinen on iskenyt samassa ajassa 228 pistettä Carolinalle.

470 Shares