3 Shares

NFL-kausi 2019-2020 on jo ohi ja seuraaviin kilpailullisiin otteluihin on aikaa reiluisti yli puoli vuotta. Amerikkalaisen jalkapallon ystävillä on kuitenkin edessään mielenkiintoiset ajat, kun vapaiden agenttien markkinat pyörähtävät käyntiin muutaman viikon päästä. Tarjolla on poikkeuksellisen paljon huippuluokan pelaajia ja moni joukkue pyrkiikin hankkimaan kovasti kaipaamiaan vahvistuksia rahakkailla sopimuksilla. Supertähtien Tom Bradyn ja Drew Breesin odotetaan jäävän nykyisiin seuroihinsa, joten heidän nimiään ei tällä listalla nähdä. (Kansikuva: tt)

5) Jadeweon Clowney

Jadeweon Clowney on kuulunut vuosien ajan NFL:n parhaiden puolustuspelaajien joukkoon. Koko uransa Houstonissa pelannut puolustuksen ulompi linjamies vaihtoi viime kaudella seuraa, mutta siirto Seattleen ei hidastanut Clowneyn tahtia lainkaan. Monipuolinen Clowney pystyy puolustamaan mainiosti heittoa ja juoksua vastaan ja hän tulee saamaan hurjia tarjouksia kesällä, sillä jokainen joukkue kaipaa hänenlaisiaan puolustuksen luottopelaajia. Seattlen palkkakattotilanne ei ole paras mahdollinen, mutta joukkueella pitäisi olla resursseja Clowneyn pitämiseen myös tuleville kausille.

4) Derrick Henry

Derrick Henry oli kauden 2019-2020 näkyvimpiä yksittäisiä pelaajia. Härkämäinen vanhan koulukunnan keskushyökkääjä teki läpimurtonsa jo vuosi sitten, mutta tällä kaudella 191 senttinen ja 115 kiloinen Tennesee Titansin juoksukone murtautui lopullisesti supertähtien joukkoon. Henry oli parhaimmillaan täysin pysäyttämätön, erityisesti loppukaudella, jolloin hän otti koko Titansin hyökkäyspelaamisen reppuselkäänsä. Henry kruunattiin runkosarjan juoksujaardikuninkaaksi ja tahti sen kuin kiristyi pudotuspeleissä, jossa Titans pudotti yllättäen Patriotsin ja Baltimore Ravensin. Henryn tuleva sopimus tulee olemaan äärimmäisen mielenkiintoinen, sillä yleisen konsensuksen mukaan keskushyökkääjille ei kannata maksaa hurjia rahasummia. Henry on kuitenkin supertähti, joka saattaa tehdä poikkeuksen tähän sääntöön. Titansin hyökkäys on vahvasti juoksupainotteinen, joten seuran intresseissä on sitoa Henry pitkällä sopimuksella isoksi osaksi joukkueen tulevaisuutta.

3) Amari Cooper

Dallas Cowboys on mielenkiintoisessa tilanteesa, sillä joukkueella on valtava määrä rahaa käytettävänä, mutta samaan aikaan usean avainpelaajan sopimus on katkolla. Yksi sopimuksettomista pelaajista on nelinkertainen Pro Bowl-laitahyökkääjä Amari Cooper, joka loukkaantumisongelmista huolimatta pelasi uransa parhaan kauden kirjauttamalla liki 1200 vastaanottojaardia ja kahdeksan touchdownia. 25-vuotias Cooper on markkinoiden selkeästi paras laitahyökkääjä, jonka perässä on varmasti useita seuroja. Cowboysin laitahyökkääjäosasto on melko kapea, joten seura tekee varmasti kaiken mahdollisen pitääkseen Cooperin riveissään. Seuran persoonallinen omistaja-GM Jerry Jones tarjoaa tunnetusti avokätisiä sopimustarjouksia supertähdille, joten Cooperista voi hyvinkin tulla muutaman viikon sisällä yksi koko sarjan parhaiten palkatuista laitahyökkääjistä.

2) Chris Jones

Puolustava Super Bowl-voittaja Kansas City Chiefs tunnetaa hyökkäyspelistään, mutta myös joukkueen puolustusosastolla on erittäin osaavia pelaajia. Paras ja tärkein heistä on sisempi linjamies Chris Jones, joka on parin viime kauden aikana noussut koko sarjan parhaiden puolustajien joukkoon. Jonesin viime kausi ei ollut aivan edeltäjänsä tasoinen, mutta häntä pidetään yleisesti Aaron Donaldin jälkeen koko sarjan toiseksi parhaana heittopuolustajana, joka pistää sarjan jokaisen qb:n todella ahtaalle. Jones tulee saamaan jättimäisen sopimustarjouksen ja hänestä tullee NFL-historian toinen yli 20 miljoonan vuosipalkkaa nauttiva puolustuksen linjamies.

1) Dak Prescott

Markkinoiden qb-tilanne on täysin poikkeuksellinen, sillä Bradyn ja Breesin ohella tarjolla on Teddy Bridgewaterin, Ryan Tannehillin, Jameis Winstonin ja Philip Riversin tapaisia jo tasonsa todistaneita elittitason pelinrakentajia. Paras kaikista on kuitenkin Cowboysien 26-vuotias supertähti Dak Prescott, joka on kaikessa hiljaisuudessa noussut sarjan parhaiden pelinrakentajien joukkoon. Monipuolinen Prescott pystyy ottamaan jaardeja juoksemalla, mutta erityisesti hän loistaa heittopelissä, jossa 188 senttinen voimapesä on ottanut lyhyellä NFL-urallaan hurjia kehitysaskelia. Kaiken järjen mukaan Prescott jäänee Cowboysin riveihin, mutta seuran monimutkainen palkkatilanne jättää pienen takaportin sille, että Mississippi Staten yliopiston kasvatti voisi jatkaa uraansa jossain muussa seurassa. Oman arvonsa tunteva Prescott hakee yhtä NFL-historian rahakkaimmista sopimuksista, jonka hän hyvin todennäköisesti myös tulee saamaan.

3 Shares