10 Shares

Kiinasta lähtenyt ja hiljalleen ympäri maailmaa levinnyt Koronavirus on dominoinut lehtien otsikoita viime viikkoina. Yli 2000 kuolonuhria vaatinut erittäin tarttuva virus on toistaiseksi tehnyt tuhoaan pääasiallisesti Aasiassa, mutta viime viikkoina tapauksia on löydetty myös ympäri Eurooppaa. (Kansikuva: tt)

Pahin tilanne Euroopassa on Pohjois-Italiassa. Saapasmaan ensimmäisistä koronavirustapauksista uutisoitiin viime viikon loppupuolella ja viimeisimmän tiedon mukaan tarunnan saaneita on jo useampi sata. Virus on myös vaatinut useamman kuolonuhrin ja taudin nopea etenemisen vuoksi maan hallitus on ruvennut koviin toimiin saadakseen epidemian edes jotenkin hallintaansa.

Tänään uutisoitiin, että Italian pääministeri Giuseppe Conte on määrännyt 11 kuntaa pohjois-italialaista kuntaa täydelliseen eristykseen. Milanon ja Venetsian kaltaisten kaupunkien koulut ja elokuvateatterit on suljettu ja yleisillä paikoilla liikkumista on kehoitettu välttämään. Moni keskisuuri kaupunki on autioitunut täysin, sillä viranomaiset eivät salli ihmisten edes menevän kauppaan kuin valvotusti tiettynä ennalta määrättynä ajankohtana.

Koronavirus vaikuttaa väistämättä myös Italian urheilutapahtumiin. Kuluneen viikonlopun Serie A-kierrokselta jouduttiin perumaan neljä ottelua ja karanteeni jatkunee ainakin tulevan viikon ajan, minkä myötä myöskään ensi viikonloppuna kaikkia Serie A-otteluita ei pystytä pelaamaan normaalisti. Haasteeksi muodostuu se, että kautta ei ole enää kovin paljoa jäljellä ja vapaiden pelipäivien löytäminen on erityisesti europeleissä pelaaville joukkueille likipitäen mahdotonta. Koronavirus jyllää pahimmillaan Pohjois-Italiassa ja se vaikuttaa erityisesti europeleissä pelaavien Juventuksen, Interin ja Atalantan otteluihin.

Italian jalkapalloliitto pohtiikin äärimmäisiin toimiin rupeamista. Ensi viikolla järjetettävässä hätäkokouksessa pohditaan, voidaanko osa tulevien viikonloppujen otteluista pelata tyhjille katsomoille. Myös ulkomailla pelaamisen vaihtoehtoa on väläytelty, mutta seurojen intresseissä on pelata ottelut mahdollisuuksien mukaan omilla kotistadioneillaan. Ensimmäisenä liipasimella on tulevan torstain Eurooppa-liigan pudotuspelivaiheen ottelu Inter-Ludogorets, jonka kohtalon pitäisi ratketa joko tänään tai huomenna.

10 Shares