10 Shares

Veikkausliigan pre-seasonin aikana joukkueet ovat kasanneet kilpailukykyisiä nippuja kasaan, ja mukaan on mahtunut mielenkiintoisia hankintoja ja värväyksiä. Alla olevassa listauksessa olevat keskikenttäpelaajat eivät ole välttämättä viisi absoluuttisesti parasta pelaajaa, mutta heidän merkityksensä joukkueelle tulee olemaan etukäteen ajateltuna iso. (Kuva: AOP)

5. Moshtagh Yaghoubi, HIFK

Mosasta on tullut Veikkausliigan kiertolainen. 25-vuotias keskikenttäpelaaja hakee ryhtiliikettä pelaamiseensa uransa viidennessä liigajoukkueessa. Taidot ja laukaus ovat yhä huippuluokkaa, mutta pari viime kautta ovat päättyneet ihmeellisesti ennen aikojaan. Oli pari vuotta sitten vielä ajoittain Huuhkajissa mukana, mutta nyt nuo ajat ovat historiaa. Lähtökohtaisesti miehen pitäisi olla IFK:n parhaita pelaajia ja Allstars-tason pelaaja, mutta Mosa on ikuinen arvoitus. Kausi ilman sekoiluja ja ristiriitoja olisi nyt tai ei koskaan paikallaan. High risk, high reward?

4. Joona Veteli, Ilves

Monikäyttöinen Veteli pystyy pelaamaan lähes mitä tahansa pelipaikkaa keskikentällä. Samaa ikäluokkaa Mosan kanssa oleva Veteli pelasi viimeiset kolme kautta Norjassa, jossa hän osoitti, että pystyy tekemään myös tehoja. Kaudet olivat kuitenkin osittain rikkonaisia. Omalla tavallaan juuri Ilveksen näköinen pelaaja. Sopii hyvin Jarkko Wissin rotaatioon monipuolisuutensa avulla. Pelannut tähän mennessä pienemmissä seuroissa, joissa ollut johtava pelaaja. Potentiaalia nousta sarjan tähtipelaajien joukkoon, mikäli pysyy ehjänä ja saa hyvän startin kaudelleen. Kysyntää riitti ennen sopimuksen tekoa myös muista liigaseuroista. Listauksen musta hevonen.

3. Lucas Lingman, HJK

Keskikentän pelintekijä puhkesi kukkaan Rovaniemellä viimeisen kahden kauden aikana. Täysin valmis pelaaja pyörittämään Klubin peliä. Tämän pitäisi olla Lingmanin viimeinen kausi Suomen kentillä. Hän kuuluu varmasti Toni Koskelan luottojätkiin yhteisen historian myötä. Muodostaa Rasmus Schüllerin kanssa varsin viisaan ja pallovarman keskikentän kaksikon. Klubin viime kauden pelinrakentamishuolet ovat historiaa.

2. Juho Lähde, TPS

Keskikentän työmyyrä palaa Turkuun useamman vuoden Pohjanmaan kiertueen jälkeen. Kokeneen raatajan merkitystä Palloseuralle ei voi ylikorostaa. Tulee olemaan keskisektorin kingi, kunhan selvittää loukkaantumiset, jotka ovat pilanneet talvikauden. Fanien silmissä varmasti yksi suosikkipelaajista historiansa myötä. Vuosien saatossa hän on monipuolistanut peliään. Lähde ei nosta turkulaisia lähellekään Mestaruussarjapaikkaa, mutta on kullanarvoinen pelaaja, kun TPS taistelee sarjapaikastaan. Hän tuo myös oman lisämausteensa Turun derbyihin, oltuaan mukana näiden kulta-aikoina. Inter-legenda Timo Furuholm joutuu olemaan tulevana kesänä varpaillaan ja vilkuilemaan olkansa yli, kun Lähde on kentällä. Sukituksia on luvassa.

1. Rasmus Schüller, HJK

Sarjan eliittipelaajia. On loistanut aiemminkin Klubin keskikentällä ja tulee tekemään sen nyt MLS-vuosien jälkeen entistä paremmin eväin. Huuhkaja-pelaaja on löytänyt rapakon takana kovuuden otteisiinsa. Klubi menettää hänet todennäköisesti EM-kisojen ajaksi, mutta saa siitä asiallisen korvauksen. Rade on sarjan parhaita syöttelijöitä. Luvassa on dominointia isolla D:llä. Suoraan sanottuna turvallinen hankinta, joka johdattaa HJK:n takaisin mitalikantaan ja europeleihin.

10 Shares