0 Shares

Nähtävksi jää, pitääkö sanonta “puolustamalla voitetaan mestaruuksia” kutinsa kauden 2020 Veikkausliigassa. Osa seuroista on ainakin saanut nimekkäitä vahvistuksia takalinjoilleen. Mukana näissä on mielenkiintoisia paluumuuttajia ja mehukkaita seurojen välisiä siirtoja. Alla olevaan listaukseen on poimittu tähän mennessä parhaat hankinnat liigajoukkueiden puolustuksiin alkavalle sesongille. (Kuva: AOP)

5. Niko Markkula, SJK

FC Interissä wing backin roolissa viime vuonna mainion kauden pelannut Markkula jatkanee siitä Seinäjoella, mihin Turussa jäi. Luvassa on väkeviä nousuja sekä harkitun tarkkoja keskityksiä. Syksyllä Huuhkajissakin piipahtanut Markkula tulee ruokkimaan seinäjokisten hyökkääjiä vähintään muutaman maalisyötön edestä. Miehen pelissä piisaa vauhtia, mutta välillä hänen hermokontrollinsa pettää. Tämä nähtiin muun muassa viime kauden päätöskierroksella, kun turhautuminen otti vallan tärkeässä ottelussa mestari KuPS:aa vastaan. Tuloksena oli varsin turha ulosajo. Ryhtiliikettä tavoittelevan SJK:n paidassa vastaavia tempauksia ei soisi näkevän.

4. Rick Ketting, FC Inter

Viime sesongin hopearyhmä menetti pelaanneesta miehistöstään kaksi topparia, kun Miro Tenho ja Daan Klinkenberg jättivät seuran. Hollantilainen Ketting tulee paikkaamaan tätä aukkoa varsin väkevän debyyttikautensa jälkeen. Hän oli Maarianhaminassa etenkin kauden ensimmäisen puoliskon joukkueen selkeitä avainpelaajia. 24-vuotias puolustaja näytti myös olevansa vaarallinen pelaaja hyökkäyspään erikoistilanteissa. Tuloksena oli neljä maalia 29 ottelussa. Lukema oli koko sarjan paras, kun huomioon otetaan vain puolustajat. Hänet valittiin IFK-fanien toimesta myös vuoden pelaajaksi. Ketting tulee olemaan Juuso Hämäläisen ohella sinimustien puolustuksen johtajia. Avainkysymys lienee se, kuinka nopeasti hän sopeutuu päävalmentaja José Riveiron suosimaan kolmen topparin linjaan.

3. Tapio Heikkilä, FC Honka

Analyyttinen ja fiksu toppari oli seurassa kapteenina jo viime vuosikymmenen alkupuoliskolla. Johtaja isolla J:llä, joka tulee pistämään kroppaa likoon pisteiden eteen. Heikkilän hankkimisen myötä espoolaisten puolustus on vähintäänkin mallillaan, ainakin paperilla. Pari viime kautta päättyivät Norjassa seurajoukkueen kanssa pettymyksiin, joten menestyksen nälkää luulisi tuoreelta isältä löytyvän. Heikkilä on prosessien mies, ja Vesa Vasara päävalmentajana takaa sen, että tällainen Hongan kaudelle 2020 on jo hyvän aikaa ollut käynnissä.

2. Luis Carlos Murillo, HJK

Kolumbialainen on todennäköisesti pelipaikkansa paras pelaaja Veikkausliigassa. Vasen pakki pelasi kaksi viime kautta menestyksekkäästi Kuopiossa, jossa tuloksena oli parin mitalin lisäksi muun muassa yhdeksän maalisyöttöä. Murillo nousee hanakkaasti ja pystyy ohittamaan pelaajia rytminvaihdoksellaan. On yksi niistä monista Klubin hankinnoista, joka nostaa automaattisesti rosterin tasoa olemalla lähtökohtaisesti selvästi parempi kuin viime kaudella HJK:ssa hänen pelipaikalla pelanneet. 29-vuotias vipeltäjä palkittiin viime kaudella vuoden puolustajana.

1.Walter Viitala, SJK

Pelimiehen ikään kasvanut Viitala näytti jo vuonna 2016, että hänestä on mestaruusvahdiksi. Hän torjui tuolloin IFK Mariehamnin maalilla sarjan nollapeliennätyksen. Ilmoitti heti Seinäjoelle siirryttyään, että tavoittelee paikkaa Huuhkajien EM-kisamiehistöstä. Tämä kertoo miehen itseluottamuksen tasosta. SJK:ssa totuttiin vuosia loistavaan maalivahtipeliin, kun Mihkel Aksalu oli yksi sarjan parhaista kassareista. Parina viime kautena virolaisen tähden loisto kuitenkin himmeni, joten oli aika etsiä pätevä korvaaja. Viitalan pitäisi täyttää nämä saappaat.

Kunniamaininta/seksikkäin hankinta:

Kari Arkivuo, FC Lahti

Jokainen itseään kunnioittava jalkapalloromantikko käy katsomassa ensi kaudella vähintään yhden Arkikarin pelin. Huuhkaja-legendan maineesta nauttiva laitapelaaja on todennäköisesti sarjan suurimpia kulttihahmoja, jonka sanalla sanoen härskit step-overit eivät voi jättää ketään kylmäksi! Hienoa saada tällaisia paluumuuttajia Veikkausliigaan.

0 Shares