11 Shares

Pelimies.com teki katsauksen Valioliigan rike- ja korttitilastoihin. Data tarjoili varsin yllättäviä faktoja. Arsenal on sarjan laputetuin joukkue, Liverpool ylivoimaisesti siistein. (Kuva: TT)

Burnley edustaa vanhan liiton kalinapalloa, mutta Sean Dychen ryhmä on kaukana sarjan laputetuimmista joukkueista. Burnley on samalla yksi kolmesta joukkueesta, joille ei ole tuomittu ainuttakaan punaista korttia tämän kauden Valioliigassa. Kaksi muuta ovat Chelsea ja Manchester United.

Joukkuekohtaisen korttitilaston kärjessä on teknisemmästä jalkapallostaan tunnettu Arsenal. Tykkimiehet ovat keränneet tämän kauden aikana 62 varoitusta ja kolme ulosajoa. Aiemmin pehmeänä pidetyt pohjoislontoolaiset ovat keltaisten määrässä omalla kymmenluvullaan, sillä toiseksi eniten laputettu Watford on kerännyt 57 varoitusta ja kolme ulosajoa. Tottenham on tilastossa kolmantena 56 varoituksella ja kolmella punaisella.

Korttitilaston häntäpäässä on melkoinen hajurako kolmanneksi ja toiseksi vähiten laputettujen välillä. Brighton on kerännyt 42 keltaista ja kaksi punaista. Leicesterin vastaavat lukemat ovat 27 ja yksi. Sarjan siistein joukkue on Liverpool, jota on muistettu 26 keltaisella ja yhdellä punaisella.

Liverpool on sarjan ylivoimaisesti rehdein joukkue myös rikkeiden osalta. 224 rikettä on 25 pillinvihellystä vähemmän kuin seuraavalla. Eniten rikkeitä on tehnyt aggressiivisesta pelityylistään tunnettu Watford sekä Southampton. Molemmilla on 330 rikettä.

Sarjan rikotuin joukkue on nousija Aston Villa. Birminghamilaisten hyväksi on tuomittu 352 tilannetta. Toisena on Crystal Palace. Kotkia on rapattu 338 kertaa.

Näistä joukkueista tulevat myös sarjan rikotuimmat pelaajat. Villan kippari Jack Grealishia on rikottu peräti 122 kertaa, eli liki viisi kertaa peliä kohden. Toisena tilastossa on sarjan parhaisiin ohittajiin kuuluva Wilfried Zaha, jota on rapattu 88 kertaa. Tilaston kärkinimet eivät yllätä, sillä molemmat tykkäävät haastaa ahkerasti.

Valioliigan herrasmiespelaajaksi voi nostaa Bournemouthin Nathan Aken. Täsmällisesti peliä ennakoiva hollantilainen on rikkonut vain kuusi kertaa, vaikka minuutteja vyöllä on yli 1800. Ake siis rikkoo keskimäärin 305 minuutin välein.

Sarjan kovimmat rappaajat löytyvät vähemmän yllättäen keskikentän pohjalta. Arsenalin Granit Xhaka ja Watfordin Etienne Capoue ovat rikkoneet 45 ja 44 kertaa.

Myös korttitilaston kärkinimet ovat 6-paikan pelaajia. Tilaston jaetulta ykköspaikalta löytyy Bournemouthin Jefferson Lerma yhdeksällä varoituksellaan. Kovaotteinen kolumbialainen on pelannut Valioliigassa ja La Ligassa yhteensä 111 ottelua ja saanut niissä peräti 47 varoitusta. Lerman ohella yhdeksän lappua ovat saaneet Chelsean Jorginho sekä Palace-kippari Luka Milivojevic.

Kahdesti punaista nähneitä pelaajia on kaksi kappaletta: Watfordin Christian Kabasele sekä Tottenhamin Heung-min Son. Spursin eteläkorealaistähti ei kuitenkaan ole saanut ainuttakaan varoitusta.

Lapputilastojen toinen mielenkiintoinen seikka on se, että vähintään kuusi kertaa varoitettuja pelaajia on 36 kappaletta, mutta näistä ainoastaan kaksi on ajettu ulos. Nämä pelaajat ovat edellä mainittu Lerma sekä Wolvesin Romain Saiss.

Joukkuekohtaiset rike- ja korttitilastot

ENITEN KORTTEJA:

  1. Arsenal 62+3
  2. Watford 57+3
  3. Tottenham 56+3

VÄHITEN KORTTEJA:

  1. Liverpool 26+1
  2. Leicester 27+1
  3. Brighton 40+2

ENITEN RIKKEITÄ:

  • 1. Watford & Southampton 330
  • 3. Everton 325

VÄHITEN RIKKEITÄ:

  1. Liverpool 224
  2. Bournemouth 249
  3. Newcastle 250

Pelaajakohtaiset rike- ja korttitilastot

ENITEN KORTTEJA:

VAROITUKSET

  • 9: Luka Milivojevic (CRY), Jorginho (CHE), Jefferson Lerma +1pun. (BOU)
  • 8: Ashley Westwood (BUR), Issa Diop (WHU), Lewis Dunk (BHA)

ULOSAJOT

  • 2: Heung-min Son (TOT), Christian Kabasele (WAT)

ENITEN RIKKONEET PELAAJAT:

  1. Granit Xhaka (ARS) 45
  2. Etienne Capoue (WAT) 44
  3. James Ward-Prowse (SOU) & Wesley (AVL) 43

RIKOTUIMMAT PELAAJAT:

  1. Jack Grealish (AVL) 112
  2. Wilfried Zaha (CRY) 88
  3. James Maddison (LEI) 77

VÄHITEN RIKKEITÄ (Yli 1000 min)

  1. Nathan Ake (BOU) 6 – 1835min
  2. Harry Wilson (BOU) 7 – 1448min
  3. Sergio Agüero (MCI) 7 – 1343min

Tilastot: WhoScored

11 Shares