2 Shares

Sivustomme on listannut viime päivien aikana Veikkausliigan parhaita hankintoja tähän mennessä kaudelle 2020. Pelkkää juhlaa siirtomarkkinat eivät ole kuitenkaan seuroille olleet, joten on syytä listata myös kovimmat pelaajamenetykset, mitkä ovat varmistuneet.

5. Mika Ojala, FC Inter

Jälleen yksi seuralegenda, joka jättää Vesa Mäen tulon jälkeen Interin ristiriitaisissa tunnelmissa. Jatkosopimusneuvotteluja käytiin, mutta niitä ei saatu saatettua maaliin sopimuksen sisällön vuoksi. Etenkin seuran faneille tämä on jättimäinen menetys. MO ei ole ollut viime vuosina enää huippuaikojensa iskussa, mutta viime kausi oli mieheltä varsin onnistunut. Hän muodosti Filip Valencicin ja Timo Furuholmin kanssa kenties koko sarjan pelätyimmän hyökkäyskolmikon. Ojalan tehot olivat kuusi maalia ja kahdeksan maalisyöttöä. Joku liigajoukkue saa hänestä vielä erittäin käyttökelpoisen pelaajan. Ojala voitti Interissä vuosien saatossa kolme hopeaa ja hänet on palkittu kolmesti sarjan parhaana keskikenttäpelaajana.

4. Lucas Lingman, RoPS

Nuori keskikentän maestro oli kaikki kaikessa lappilaisille viimeisen kahden kauden ajan. Hän pyöritti taidokkaasti joukkueen peliä, vaikka aina ympärillä ei välttämättä ollut kovin meritoituneita liigapelaajia. Ohessa Lingman pystyi tekemään myös tulosta. Kahden kauden aikana hän summasi kahdeksan maalia ja 11 maalisyöttöä. RoPS:lla tulee iso työ löytää samoilla pelimerkeillä yhtä pätevä pelaaja. Lingman pelaa kaudella 2020 HJK:n paidassa.

3. Luis Carlos Murillo, KuPS

Kolumbialainen laitapakki oli yksi mestaruuskauden tärkeimmistä yksilöistä joukkueelleen. Murillo on sellainen laitapakki, joita ei Suomessa juurikaan kasva. Hän pystyy antamaan kovasta vauhdista laadukkaita keskityksiä tasaisin väliajoin. Murillon ura jatkuu myös HJK:ssa.

2. Faith Friday Obilor, HJK

Fyyisesti Obilor oli Veikkausliigassa täysin omassa kastissaan. Hän on nopea, vahva, kimmoisa ja periksiantamaton toppari. HJK:n puolustus oli ajoittain tuuliajolla viime kaudella, mutta Obiloriin pystyi – yhtä ylilyöntiä lukuunottamatta – aina luottamaan. 28-vuotias nigerialainen on osimoilleen myös parhaassa peli-iässä, joten siinäkin mielessä hän on iso menetys. Obilorin kenties suurin komapstuskivi oli aikoinaan pelinavaamistaidot, mutta nekin menivät Helsingin vuosina tasaisesti eteenpäin. Avaaminen ei perustunut enää pitkiin ristipalloihin, toisin kuin vielä Interissä 2016. Hänen uransa jatkuu Moldovan suurseura Sheriffissä.

1. Petteri Pennanen, KuPS

Järkyttävän iso menetys KuPS:lle. Mestaruuskapteeni, joka paranee vuosi vuodelta kuin viini. Pennanen on löytänyt tekemiseensä tasapainon, eikä hän tulistu tai luovuta peliä kuten joskus nuoremmalla iällä. Kaksi viime kautta toivat liigassa tilastoihin yhteensä 18 maalia ja 15 maalisyöttöä. Hänen merkityksensä ei perustunut kuitenkaan edes isommalta osalta tehoihin, vaan johtajuuteen. Kuopion oma poika, jota monella seuran fanilla on varmasti nyt jo ikävä. Pennanen lähti uransa kolmannen kerran ulkomaan sarjoihin. Hän tekee ensi kaudella tiliä Indonesiassa.

2 Shares