19 Shares

Real Madridilla on edessään koko loppukauden kannalta elintärkeä viikko. Kuten Sergio Ramos sen lehdistötilaisuudessa sanoi: keskiviikkona Madridissa on edessä kiihkeä ja maaginen ilta. (Kuva: TT)

Kuten jalkapallomaailma hyvin tietää, Santiago Bernabeulla pelataan tällä viikolla kaksi ottelua jotka keräävät kuningaspelin ystävien katseet puoleensa. Keskiviikkoiltana kylään saapuu kihelmöivässä ottelussa Manchester City ja viikonloppuna edessä on El Clásico.

Tyylien törmäyskurssi

Keskiviikon kamppailun lähtökohdat ovat kutkuttavat. Zinedine Zidanen palattua Realin ruoriin Los Blancos muodostui epätasaisesti esiintyneestä ryhmästä joukkueeksi, joka paitsi puolusti tiiviisti, alkoi myös löytää hyökkäyspeliinsä rakenteen joka loi riittävästi paikkoja otteluiden voittamiseen.

Realin pelaaminen on kuitenkin ollut viime viikkoina alamäessä. Ensimmäiset viitteet puolustuspelin murtumisesta nähtiin Copa del Rey -kamppailussa, jossa Real Sociedad murjoi Bernabeulla kaikkiaan neljä maalia. Sittemmin myös Celta Vigo saapui samaiselle paikalle ja nappasi tasapelin tehden kaksi maalia.

Siinä missä Realin puolustuspelaamisen ongelmat yllättävät, Cityn alakerran tekeminen on ollut nousujohteista. Pep Guardiolan miehistön balanssi on ollut paranemaan päin Aymeric Laporten palattua toppariksi, mutta toisaalta hyökkäyspäässä luoduista paikoista huolimatta maalihanat ovat olleet auki pienemmällä paineella.

Keskiviikon kuuma kysymys onkin, että lähteekö Real painamaan peliä aktiivisesti Cityn päätyyn vai nähdäänkö kentällä varovaisempi isäntäryhmä? Sergio Ramos antoi oman vastauksensa lietsoen raivoa kannattajiin ja joukkueeseensa, peräänkuuluttaen kiihkoa Bernabeun keskiviikkoiltaan. Real tietää, että Cityn satuttaminen on onnistunut tällä kaudella silloin kun sen kimppuun ollaan käyty täydellä höyryllä, mutta toisaalta rakenteen täytyy olla tällöin sataprosenttisessa kuosissa, sillä muuten omissa kolisee tehtaan takuulla.

Pep vs Zizou

Cityn kannalta viime aikojen päätökset luovat ainutlaatuisen ilmapiirin otteluparin ympärille. Euromenestys on viimeistään nyt kauden päätavoite ja toisiaan kilpaa kehuvat managerit ovat kohdanneet sekä pelaajina että valmentajina niin usein, että kummankin nyanssit ovat toisen tiedossa.

Viime aikojen tapahtumien valossa on todella kiinnostavaa nähdä, millaisen avauksen Guardiola heittää kentälle ja kuinka aktiivinen sen ote on hyökkäyssuuntaan. Fakta on, että Real on tällä hetkellä haavoitettavissa ja otteluparin avausosa näyttelee jo todella suurta roolia.

Keskiviikkoiltana nähdään myös taktista shakkia. Real lienee pakotettu 4-4-2 -muotoon Eden Hazardin loukkaannuttua ja laidalla viime ajat haluttomasti esiintyneen Gareth Balen tekeminen keskemmällä kenttää olisi kiintoisaa seurattavaa. Celta Vigoa vastaan Bale vaikutti turhautuneelta ja sitä oli toden totta myös kotiyleisö walesilaisen edesottamusten takia. Samoin Karim Benzeman on löydettävä todella pian paras versio itsestään.

Cityn muoto on varmastikin tuttu 4-3-3, mutta nähdäänkö kentällä Raheem Sterling tai Espanjassa suurta arvostusta nauttiva David Silva? Miten Guardiola vastaa siihen, jos Real heittää kentälle nelikon Isco-Kroos-Casemiro-Modric pyrkien luomaan miesylivoiman keskialueelle? Ottaako City ottelun hallinnan Realin alkurynnistyksen jälkeen? Vesi nousee jo kielelle ottelun asetelmia mietittäessä.

Madridin illassa Cityllä on vastassaan haavoitettu eläin. Vieraat tulevat saamaan vastaansa silkkaa vihaa siitä lähtien kun Cityn bussi starttaa kohti stadionia ja sama tahti tulee jatkumaan myös ottelun alkumetreillä. Cityllä on kuitenkin kaikki eväät haavoittaa isäntiä todella pahoin, joten keskiviikon asetelmat ja panokset ovat yläkvartaalissa koko kautta ajatellen. “A por otra noche de FURIA”, kuten päivän Marca otsikoi.

19 Shares