7 Shares

Liigassa on kuluvalta kaudelta paljon mielenkiintoisia tilastokummajaisia. Tässä muutama poikkeuksellinen tapaus. (Kuva: AOP)

Kuparinen rikkomatta

6, 7 ja 8. Tässä Otto Rauhalan maalit kolmelta edelliseltä kaudelta. Kuluva sesonki on ollut haastavampi: kuparinen on vielä 53 pelin jälkeen rikkomatta!

Vastuutakin on tullut reilut 14 minuuttia iltaa kohden. Laukauksia on kertynyt yhteensä 45 kappaletta. No, ehkä 46. kerta toden sanoo.

Nälkäinen Pulju

Jesse Puljujärven kausi on vastaavasti ollut erinomainen ja Pohjois-Amerikasta saapunut hyökkääjä kamppailee jopa pistepörssin voitosta. Nälkää Puljulla on todellakin piisannut: hän on laukonut käsittämättömät 356 kertaa 49 ottelussa! Tämä tekee keskimäärin reilut seitsemän laukausta per pelin.

Tahti on ollut käsittämätön ja Puljujärvi on laukaisutilastoissa omilla satasillaan. Juhamatti Aaltosella on kasassa 270 kutia, mikä on toiseksi isoin lukema.

Ja kyllä Puljun laukominen on kannattanutkin: hän on tehnyt 21 täysosumaa. Laituri on Kärppien paras maalintekijä ja sarjan maalipörssin neljännellä sijalla.

Pelisilmä hukassa?

SaiPan Joni Nikon ruuti on ollut kuivaa: kasassa on 14 häkkiä, mikä on toiseksi eniten lappeenrantalaisten riveistä. Hieman yllättäen syöttöpisteet ovat olleet kiven alla.

Nikolle on kertynyt 49 ottelussa vain yksi syöttöpiste, joka tuli lokakuun alkupuolella. Nikko on pelannut tämän jälkeen 41 ottelua ilman syöttöpistettä.

Vastuuta on kuitenkin irronnut hyvin: lähes 16 minuuttia ottelua kohden ja aikaa ylivoimallakin. Viime kaudella Nikko saalisti 16 syöttöpistettä. 

Pelisilmä tallessa

Patrick Rybarilla pelisilmä on vastaavasti ollut kohdillaan: kärppäveskari on saalistanut jo neljä syöttöpistettä kuluvalla kaudella, mikä on puolet enemmän kuin toiseksi parhaalla maalivahdilla. 

Rybar on pelannut Liiga-vahdeista vasta 11. eniten, joten hän on ollut erittäin tehokas. 

Juhlaa useassa paidassa

Nyt SaiPassa pelaava Jimi Jalonen on viettänyt reissumiehen elämää. Lappeenranta on jo miehen kolmas pysäkki kuluvalla kaudella Mikkelin ja Oulun jälkeen.

Jalonen onkin päässyt pisteille peräti kolmessa eri seurassa tällä kaudella. 47 ottelun saldona on yhteensä tehot 1+7.

Kaikkien nimet muistissa?

Ovi on käynyt myös Pelicansissa tiuhaan läpi kauden: Pelicansin riveissä on pelannut peräti 46 pelaajaa, mikä on sarjan isoin lukema. 20 pelaajaa on pelannut lahtelaisten paidassa alle 20 ottelua, kun kautta on takana 53 peliä.

Pelicansin valmennuksella on varmasti ollut tarpeeksi tekemistä edes pelaajien nimien opettelussa.

Ero on valtava KooKoohon, joka on selvinnyt kaudesta vastaavasti pienimmällä pelaajamäärällä. Kouvolalaisten paidassa on esiintynyt yhteensä 30 pelaajaa, joista neljä on pelannut alle 20 ottelua.

Tagit liiga
7 Shares