19 Shares

Varsinkin Dallasissa voidaan olla sopimuksiin tyytyväisiä. (Kuva: TT)

Ketkä suomalaiset ovat tulleet tehopisteiden valossa joukkueelleen halvimmaksi? Eli kuinka paljon pelaaja on tehnyt tehoja suhteessa palkkaansa. Yhtälö on helppo: palkka jaettuna tehopisteillä.

Vertailu suosii luonnollisesti pisteitä tekeviä pelaajia. Esimerkiksi luotettavien oman pään puolustajien arvoa ei mitata rahassa. 

Tässä vertailussa sillä ei ole kuitenkaan merkitystä. Nyt katsottiin, ketkä pelaajista ovat tehneet eniten tehopisteitä suhteessa palkkaansa.

Lisäksi kausi on vielä kesken, joten tehopisteitä voi tulla vielä reilustikin lisää.

Vertailussa ei ole mukana pelaajia, jotka ovat pelanneet valtaosan kaudesta AHL:n puolella ja vain satunnaisia pelejä ylhäällä.

Pelaajan nimen perässä oleva luku on summa, jonka pelaajan yksi tehopiste on maksanut joukkueelleen toistaiseksi.

10. Sami Vatanen, New Jersey Devils/Carolina Hurricanes: $105 978

Juuri Carolinaan siirtynyt Sami Vatanen on ollut osan kaudesta loukkaantuneena. Hän pelaa viimeistä kauttaan maltillisesta 2,4 miljoonan dollarin sopimuksestaan ja 47 ottelun tuloksena on 23 tehopistettä.

9. Aleksander Barkov, Florida Panthers: $95 161

Aleksander Barkov on 62 pinnallaan tehokkain suomalainen, mutta Floridan kapteeni pelaa tasoonsa nähden erittäin edukkaalla 5,9 miljoonan diilillä. Sopimusta on vielä kaksi vuotta jäljellä.

8. Artturi Lehkonen, Montreal Canadiens: $96 000

Viime kesänä jatkosopimuksen Montrealiin tehnyt Artturi Lehkonen on pelannut pirteän kauden: 62 pelin saldona on 25 tehopistettä. 2,4 miljoonaa dollaria kaudessa takaava sopimus kattaa vielä ensi kauden.

7. Teuvo Teräväinen, Carolina Hurricanes: $94 737

Teuvo Teräväinen on ollut Hurricanesille todellinen jackpot. Suomalainen takoo hyviä pisteitä ja nykyinen diili tuo hyökkääjän tilille 5,4 miljoonaa dollaria kaudessa. Hyvä sopimus varsinkin Carolinan kannalta.

6. Joel Armia, Montreal Canadiens: $92 857

Monipuolistunut Joel Armia on kotiutunut Montrealiin hyvin ja myös tehoja on alkanut löytyä: 52 pelin saldona on 28 pinnaa. Tämä on vain pisteen päässä miehen henkilökohtaisesta piste-ennätyksestä. Nykyinen sopimus tuo Armialle 2,6 miljoonaa dollaria kaudessa ja se kattaa vielä ensi kauden.

5. Kasperi Kapanen, Toronto Maple Leafs: $91 429

Kasperi Kapanen ei ole ollut kuluvalla kaudella otsikoissa vain positiivissa merkeissä, mutta tehokas hän on ollut. Kasassa on jo 35 pistettä, mikä on hyvä lukema. Kapanen nettoaa kaudesta 3,2 miljoonaa dollaria.

4. Henri Jokiharju, Buffalo Sabres: $61 667

20-vuotias Henri Jokiharju pelaa vielä tulokassopimuksella, mutta suomalainen on esiintynyt varsin pirteästi. Hurjia tehoja juniorisarjoissa takonut puolustaja on saalistanut kuluvalla kaudella pisteet 4+11.

3. Kaapo Kakko, New York Rangers: $46 250

Kaapo Kakon tulokaskausi ei ole ollut pelkkää ruusuilla tanssimista, vaan sopeutuminen maailman vaativimpaan sarjaan on vaatinut veronsa. 58 pelin jälkeen kasassa on tehot 8+12.

2. Miro Heiskanen, Dallas Stars: $27 942

Miro Heiskanen esiintyy ikäisekseen hämmentävän kypsästi. Jo debyyttikausi taalajäillä oli erinomainen ja kuluva sesonki on ollut taas askel eteenpäin. 62 pelin jälkeen kasassa on erinomaiset tehot 7+25.

1. Roope Hintz, Dallas Stars: $25 365

Roope Hintzillä on käynnissään sopimuksensa viimeinen vuosi ja kuten tilaston piikkipaikka osoittaa, niin tulokasdiili on ollut Starsin osalta edullinen. 54 pelin jälkeen Hintzillä on kasassa erinomaiset tehot 18+14. Isompaa jatkodiiliä odotellessa.

Tagit NHL
19 Shares