9 Shares

Tosi-tv penkkiurheilijan silmin -juttusarjassa etsitään penkkiurheilijoille parasta kotimaista vaihtoehtoa tyhjien televisioiltojen täyttämiseksi. Tällä kertaa syyniin pääsee Farmi Suomi. (Kuva: Nelonen Media)

Farmi Suomi

Nyt alkaa löytyä! Juhani on tyytyväinen. Farmi on paljastunut katsomisen arvoiseksi ohjelmaksi.

Farmissa seurataan kahdentoista henkilön selviytymistä maatilalla 30 päivän ajan. Osallistujat saavat tehtävät pehtorilta, joka antaa tehtävät torpparille. Torpparina on yksi ohjelman osallistujista, joka saa johtaa maatilan töitä. Jokaisessa jaksossa yksi osallistujista joutuu lähtemään pois ja hän saa päättää uuden torpparin. Kilpailun voittaja saa 30 000 euroa.

Suomessa kyseinen formaatti on ensimmäistä kertaa, ja se on oikeasti toimiva. Peli on muuttunut jakso jaksolta mielenkiintoisemmaksi. Myös kilpailuun valittu julkkisjoukko on suurelta osin hyvin valittu. Mukaan mahtui vain pari hutia.

Yksi heistä on Riina-Maija Palander. Ihan oikeasti. Itseäni ei ainakaan lähtökohtaisesti kiinnosta tippaakaan hahmo, joka tulee sarjaan tittelillä ex-alppihiihtäjän vaimo. Myös Anu Saagim tuntuu tänä päivänä rahtusen tylsältä haulta.

Penkkiurheilija saa olla siitä tyytyväinen, että joukkoon on mahtunut neljä urheilijaa: Jari Isometsä, Amin Asikainen, Juha Mieto ja Noora Räty. Etenkin hiihtäjälegendat Isometsä ja Mieto ovat ottaneet isoa roolia. Mieto on päässyt jopa tahtomattaan muiden ihon alle avausjaksosta lähtien.

Aluksi ajattelin ohjelmaa sopivaksi pyörimään puuhastelun taustalle, mutta ei onnistu. Se nappaa katsojan mukaansa vanhanaikaisella arkisuudellaan. Jaksot kruunaa aina kaksintaistelut, joista osa on saanut hymyn korviin. Muun muassa yksi tietokilpailu sai suomalaisen meemikansan näppäimistöt sauhuamaan. Tuon kisan yhteydessä katsoja tuntee itsensä viisaaksi ja kokee tv-historian isoimpia myötähäpeähetkiä.

Tähän kappaleeseen on pakko kertoa vielä yksi mehukas juonipaljastus. Kyllähän se on todellista viihdettä, kun Juha Miedon kokoinen jätti ottaa riipunnassa mittaa tosi-tv-legenda Niko Saarisesta. Siinä oli jotain aivan järkyttävän huvittavaa. Saarinen on muuten tosi-tv-ohjelmien Antti Pihlström. Aina mukana.

Summa summarum: kyseessä on hyvä viihdeohjelma, joka väistää isoimmat kompastuskivet. Kenties ainoa ärsyttävä piirre on jatkuvasti menneen ja tulevan näyttämiset, mitkä tekevät ohjelmasta rahtusen hidastempoisen. Juontaja Juuso Mäkilähde onnistuu Farmissa paremmin kuin Selviytyjissä, jossa häntä tulee vertailtua koko ajan Jeff Probstiin.

Farmin tapahtumat paljastavat katsojille osittain kilpailijoiden todellista luonnetta. Pakko sanoa, että esimerkiksi Sara Chafak on antanut itsestään positiivisen kuvan. Sen sijaan Noora Rädyn osakkeet ovat olleet täälläpäin laskussa.

Onneksi tätä savottaa on jäljellä vielä muutaman jakson verran. Suurin toiveeni on nyt, että finaali olisi laadukkaasti toteutettu, eikä niin sanotusti juosten kustu.

Arvosana: 4/5

Penkkiurheilijan arvosanat tosi-tv -ohjelmille (arvosana 0-5):

Farmi Suomi: 4/5
Masked Singer Suomi: 2,5
PlayOff: 2,5
Talent Suomi: 1,5

9 Shares