8 Shares

Veikkausliiga on vielä VAR-vapaa sarja, joten peleissä on sijaa konnailulle ja rottamaisille tempuille. Pelikenttien rotille löytyy edelleen oma tonttinsa viheriöltä ja fanien sydämistä, onneksi. (Kuva: AOP)

Nämä tietyt pelaajat eivät kaihda kyseenalaisia keinoja, jotta oma joukkue voittaisi. Kliseisesti sanottuna he ovat kullanarvoisia pelaajia omalle joukkueelleen, mutta saavat vastustajan pelaajia raivon partaalle. Seuraavan listauksen rottamaisille pelaajille tyypillisiä piirteitä ovat: jälkipelit, suun soittaminen, sukittaminen ja epämääräiset nipistelyt sekä nahistelut.

5. Diogo Tomas, Ilves

Isokokoinen toppari on nostanut profiiliaan hämmentäjänä. Tietyllä tapaa hän on juuri sellainen pelaaja, mitä nuorekas Ilves aika ajoin tarvitseekin. Ei olisi ihme, mikäli hänet nähtäisiin tulevalla kaudella torikokouksissa useampaan otteeseen. Talloo kuulemma varpaita.

4. Juho Lähde, TPS

Tyypillinen keskikentän sukittaja, joka ei kaihda kyseenalaisia otteita. Tuo hyvän lisän Turun derbyihin, joissa ei viime vuosina ole tahtonut löytyä painikaveria Interin Timo Furuholmille. Peleihin tulee aimo annos lisää sielua.

Lähde taitaa toki myös pallollisen pelaamisen, mutta välillä tunne vie mennessään.

3. Timo Furuholm, FC Inter

Rääväsuiden rääväsuu. Furuholm on pelaaja, joka tullaan muistamaan vielä kymmenien vuosien päästä, kun puhutaan sarjan väriläiskistä. Entinen maalikuningas on varmasti monen liigatopparin lempipainikavereita.

Furuholm ei peittele räiskyvää luonnettaan. Se kuuluu ja näkyy. Kaiken lisäksi miehen maalit ovat yleensä niin ruskeita ja räkäsiä, että sekin saa vastustajat hermoromahduksen partaalle.

2. Duarte Tammilehto, FC Honka

Tammilehto on kärsinyt uransa aikana pahoja loukkaantumisia, mikä on saattanut tuoda pelaamiseen tiettyä nöyryyttä fyysisissä kontakteissa. Häneltä ei nähdä härskejä liukutaklauksia, mutta Tammilehto on juuri se kaveri, joka esimerkiksi kulmatilanteessa kopisuttaa nappuloilla.

Repii, raastaa, vinoilee ja on tuttu nimi korttitilastoissa.

1. Jani Bäckman, HIFK

Tämä mies. Hän on se pelaaja, joka on aina siellä missä tapahtuu. Sarjan ärsyttävin pelaaja, joka hankkii vastustajille kortteja tempauksillaan. Lisätietoa voi kysyä vaikkapa Njazi Kuqilta tai Bajram Nebihiltä. Puolustavien roolien yleismies on kiistatta kenttien agitaattori.

Ei ole pariin kauteen itse lentänyt sarjapeleistä pihalle. Keltaisia kortteja on tullut kuitenkin tasaiseen tahtiin. Ikää on nyt 32 vuotta. Vieläkö hän kehtaa konnailla pisteiden eteen?

Varhainen voitonmaksu
8 Shares