2 Shares

Kokoonpanoanalyysi-juttusarjan toisessa osassa käsitellään HPK:ta. Juttusarjassa pohditaan, millaisia pelaajatarpeita Liiga-joukkueilla on ennen harjoituskauden alkamista. (Kuva: AOP)

Aiemmat analyysit:

HIFK

HPK:n suurin muutos tapahtui penkin takana, kun päävalmentaja Antti Pennanen lähti kokoaikaisesti Jääkiekkoliiton palvelukseen ja teki tilaa keltanokka Matti Tiilikaiselle. Valmentajavaihdos ei ole kuitenkaan näkynyt kokoonpanossa liikaa.

On selvää, että hallitseva Suomen mestari ei ole sarjan suurimpia palkanmaksajia, miksi se menetti kauden jälkeen muutaman kovan tekijän. Niklas Frimanin, Petteri Nikkilän ja Cody Kunykin lähdöt tuntuvat isosti.

Saman tason seppiä ei ole löytynyt tilalle, mutta Ville Koistinen ja Jesse Mankinen ovat huippuluokan hankintoja. Kerhon nippu ei ole vielä valmis, joten uusia tulijoita nähtäneen vielä.

Kolme pelaajatyyppiä, joita HPK:ssa tarvitaan:

Ykkössentteri

Kunykin saappaita on hankala täyttää, mutta on varmaa, että HPK:n täytyy laittaa rahaa ykkössentterin löytämiseen. Joukkueesta ei löydy tällä hetkellä yhtään kovan luokan keskushyökkääjää. Olisiko esimerkiksi Teemu Ramstedt valmis kulkemaan pääkaupunkiseudulta Hämeenlinnaan? Se voisi olla sopiva yhtälö molemmille osapuolille, sillä Ramstedt pystyy edelleen kantamaan ykkössentterin viittaa. Toinen kelpo vaihtoehto voisi olla Topi Nättinen, jonka potentiaali on todella korkealla.

Kakkossentteri

Tarvetta olisi myös kakkossentterille. Kerhon sentteriosasto on ohkainen, ja tällä hetkellä joukkueen nimekkäimmät keskushyökkääjät ovat Tommi Tikka ja Henri Kanninen, jotka sopisivat hyvin kolmoskentän keskelle. Kakkoskenttään pitäisi hankkia pelaaja, joka pelaa vahvaa kahden suunnan peliä ja iskee ohessa noin 30 tehopisteen kauden. Oletettavasti Tikka tai Kanninen on tämä kyseinen pelaaja, mutta jos Kerho mielii uusia mestaruutensa, täytyisi sen löytää täytettä keskustaan.

Maalivahti

Kerhon pitäisi naarata jostain myös toinen Liiga-mitat täyttävä maalivahti. Joona Voutilainen on ykköskassari, mutta hän tarvitsee luotettavan varamiehen. Tällä hetkellä Kerhon varavahteina toimii kaksi A-junioria, jotka eivät ole valmiita Liigaan. Voutilaisen pariksi olisi hyvä löytää kokenut torjuja, joka pystyy pelaamaan noin 20 ottelua runkosarjassa. HPK-kasvatti Mika Järvinen olisi hyvä valinta.

NHL ilmaisveto
2 Shares