0 Shares

Yksi Suomen tennistoivoista on myöhään torstai-iltana Jeremy Chardyn testissä. (Kuva: AOP, imago sport)

Korkeatasoinen ATP-tennis on ollut koronapandemian aiheuttamalla paussilla peräti viisi kuukautta, mutta vihdoin se on täällä taas! Ensin pelataan perinteinen Cincinnati Masters -turnaus ja sen jälkeen Grand Slam -turnaus US Open eli Yhdysvaltain avoin tennisturnaus. Nimestä huolimatta turnaukset pelataan tänä vuonna New Yorkissa.

Emil Ruusuvuori aloittaa urakkansa Masters-turnauksen karsinnoissa torstai-iltana kello 22.30. Ruusuvuori jahtaa ATP-rankingissa top-100-sijaa pitäen tällä hetkellä tilaa 101, joka on hänen uransa korkein. Illan vastus on kovaa ja kokenutta tekoa: 33-vuotias Jeremy Chardy on ollut parhaimmillaan rankingin 25. ja pitää nyt sijaa 59. US Openissa Ruusuvuori kiilaa karsintojen pelaamisen sijaan suoraan pääsarjaan.

Vedonlyöntimarkkinoilla Ruusuvuori on selkeä suosikki kovan kuntonsa vuoksi. Chardy saa vedonlyöntiyhtiöltä kertoimen 2.13, kun taas Ruusuvuori 1.63. Jopa 1,5 tasoitus-linella hän on suosikkiasemassa (1.89-1.83).

Masters-turnauksen pääsarja alkaa lauantaina. Kovimmista konkareista mukana ovat muun muassa Novak Djokovic ja Daniil Medvedev. Rafael Nadal ei puolestaan osallistu New Yorkin turnauksiin maailmantilanteeseen vedoten.

0 Shares