0 Shares

Nyt otamme suurennuslasin alle Liigan rumimmat peliasut ja listalta löytyy tämän suhteen ”kestomenestyjiä”. (Kuva: AOP)

Listasimme eilen Liigan hienoimmat peliasut. Tässä vertailun vuoksi listauksen toinen ääripää.

Vertailussa on kotipeliasut ja nimenomaan kypärän, pelipaidan, housujen ja sukkien muodostama kokonaisuus.

TOP 5: Liigan rumimmat peliasut

5. HPK

Persoonallisesta värityksestä plussaa. Oranssia ja musta sopivat tyylikkäästi yhteen. Kokonaisuus on hieno.

Mainosten suhteen olisi tosin voitu tehdä paljon parempaa työtä. Isoja mainoksia on paljon ja ne heikentävät kokonaisuutta valtavasti.

HPK:lla olisi potentiaalia jopa sarjan komeimpaan peliasuun, mutta nyt kokonaisuus on mielikuvitukseton ja mainokset pomppaavat liikaa esille.

4. Tappara

Tappara on tullut tunnetuksi opiskelijahaalaria muistuttavasta peliasustaan. Kirvesrinnat on ollut kestomenestyjä kaukalossa ja monilta osin sen ulkopuolellakin, mutta peliasun suhteen Tappara on kuulunut aina Liigan alakastiin.

Nyt peliasun suhteen on tosin otettu iso askel parempaan suuntaan. Mainosten sijoitteluun on käytetty jo vähän enemmän pelisilmää eivätkä ne häiritse ihan niin paljoa.

3. JYP

JYPin värit hukkuvat mainosten alle. Käytännössä väreistä erottuu ainoastaan musta sekä punaisella olevat Harvian mainokset sekä niiden alla oleva valkoinen. Punainen saisi olla paremmin esillä.

Housut ja sukat ovat huomattavasti paitaa edustavampia. Kokonaisuus on kuitenkin todella sekava eikä joukkueen identiteetti välity.

2. Kärpät

Kärpät on perinteisesti tehnyt omanlaistaan taidetta peliasun suhteen, että kuinka paljon mainoksia siihen voikaan saada mahtumaan. Toisinaan peliasussa on ollut enemmän muuta väriä kuin joukkueen omia.

Aivan yhtä radikaalilla linjalla ei olla nyt, vaikka mainoksia onkin runsaasti. Pelipaita on Kärppien mittapuulla jopa aivan siedettävä ja osa mainoksista on upotettu paitaan tyylillä. Housujen ja sukkien suhteen on vastaavasti menty sieltä mistä aita on matalin.

Kärppien mittapuulla kohtalainen suoritus, mutta Liigan mittapuulla lähellä heikointa. 

1. Jukurit

Jukurit lyötyy yleensä sarjataulukon häntäpäästä, mutta tässä kyseenalaisessa rankingissa joukkue on piikkipaikalla. Jukureiden peliaasua katsellessa ei voi kuin ihmetellä, että mitä ihmettä Mikkelissä on liikkunut päässä.

Jo pelkästään valkoinen kypärä on todella häiritsevä eikä sovi peliasuun lainkaan. Pelipaita on täynnä mainoksia, joista osa on laatikolla ja sotkee dynamiikan. Housut ovat hirveät: ei uskoisi, että niiden alkuperäinen väri on (ilmeisesti) sininen. 

On ymmärrettävää, että varsinkin pienet seurat ottavat kotiin kaikki mahdolliset eurot. Mainoksen suhteen voisi kuitenkin käyttää tyylitajua: se palvelisi paremmin myös yhteistyökumppaneita, kun he esiintyisivät edukseen. 

Kuvat: AOP

0 Shares