0 Shares

Alle 20-vuotiaiden MM-kisat liimaavat kiekkofanit jälleen ruutujen ääreen joulun jälkeen. (Kuva: AOP)

Suomi lähtee kisoihin parantamaan viime vuoden kisojen neljättä sijaa. Suomi kaatoi puolivälierässä Yhdysvallat lukemin 1-0, mutta hävisi välierässä Kanadalle puhtaasti 0-5. Pronssiottelussa Ruotsi oli parempi maalein 3-2.

Tulevat MM-kisat pelataan Edmontonissa 26.12.-5.1. Alunperin mukana oli myös Red Deerin kaupunki, mutta IIHF päätti järjestää kisat NHL:n tyyliin kuplassa. Kaikki pelit pelataan tyhjille katsomoille.

Suomen leirijoukkue julkaistiin perjantaina. Lopullinen joukkue nimetään lauantaina 12.12.

Jos et näe kuvaa, niin voit katsoa sen tästä.

Miltä kisajoukkue tulee näyttämään? Voit lukea kattavan arvion tästä.

Suomen valmistavat ottelut

Ma 21.12. klo 04.30 Tshekki – Suomi

Ke 23.12. klo 01:00 USA – Suomi

Suomi pelaa A-lohkossa yhdessä Kanadan, Sveitsin, Slovakian ja Saksan kanssa. Lohkon neljä parasta joukkuetta etenevät puolivälieriin.

Suomen otteluohjelma

La 26.12. klo 01:00 Saksa – Suomi

Su 27.12. klo 21:00 Suomi – Sveitsi

Ke 30.12. klo 21:00 Suomi – Slovakia

Pe 01.01. klo 01:00 Kanada – Suomi

Puolivälierät pelataan lauantaina 2.1. kello 19:00 alkaen. Välierät ovat luvassa tiistaina 5.1. kello 01:00 sekä 04:30. Pronssipeli pelataan keskiviikkona 6.1. kello 00:30 ja finaali kello 04:00.

Kisat näyttää Suomessa TV5 ja Dplay.

Suomen päävalmentajana toimii Antti Pennanen, joka valmentaa nuorten maajoukkuetta ensimmäistä kauttaan . 41-vuotias Pennanen valmensi edelliset neljä kautta HPK:ta ja kruununa oli Suomen mestaruus keväällä 2019. Lisäksi hän oli kahdella edellisellä kaudella mukana Leijonien valmennusryhmässä sekä vuonna 2016 apuvalmentajana nuorten maajoukkueessa. Tuolloin päävalmentajana toimi Jukka Jalonen ja kisat päättyivät mestaruuteen.

Suomi on niittänyt paljon menestystä kisoissa 2010-luvulla: joukkue on voittanut kolme mestaruutta. Tosin, näiden lisäksi Suomi on selvittänyt vain kertaalleen tiensä välieriin. Vuonna 2017 Suomi jäi alkulohkonsa jumboksi sijoittuen lopulta yhdeksänneksi.