7 Shares

Pelimies arvioi neliosaisessa juttusarjassaan, ketkä ovat Liigan 2000-luvun kovimmat ulkomaalaispelaajat. (Kuva: AOP)

Rakennamme ulkomaalaistähdistä oman joukkueen, jossa on kaksi maalivahtia, kahdeksan puolustajaa ja 12 hyökkääjää. Valinnoissa on painotettu pelaajan absoluuttista huipputasoa, eikä pitkää Liiga-uraa tai useamman kauden pistesaalista. Toisessa osassa paljastamme joukkueen kolmoskentän (kolme hyökkääjää ja kaksi puolustajaa).

Näet juttusarjan ensimmäisen osan täältä:

Liigan 2000-luvun ulkomaalaisten tähdistöjoukkue: Toporowski tuo kovuutta neloskenttään

Liigan 2000-luvun ulkomaalaisten tähdistöjoukkueen kolmoskenttä:

OP: Matthew Maione

Kanadalais-italialainen Maione saapui KalPaan kesällä 2017. Hän oli edellisellä kaudella loistanut Slovakian liigassa, mutta mieheen kohdistuneet odotukset eivät olleet jättimäisen suuret. Maione osoittautui kuitenkin huippulöydöksi, sillä taitavasta ja sulavaliikkeisestä pelaajasta tuli sarjan tähtipakkeja. Hän iski 60 ottelussa 15 maalia ja 39 tehopistettä, jolla mies jakoi puolustajien pistepörssin voiton. Seuraavalla kaudella Maione oli KHL:n tähtipuolustajia.

VP: Jakub Krejcik

Kaudella 2018-19 Lukossa ja viime kaudella Kärpissä pelannut Krecjik tulee jäämään historiaan yhtenä Liigan kaikkien aikojen parhaimpana puolustajana. Ensi kaudella hän pelaa KHL:ää Jokereissa. Krejcik oli etenkin Kärpissä huima tekijä, kun monipuolinen puolustaja loisti ympäri kaukaloa. Pisteiden valossa sujui erinomaisesti, kun tshekkipakki takoi 44 ottelussa tehot 8+22=30. Hänet valittiin kauden päätteeksi Liigan tähdistökentälliseen. Parhaan puolustajan titteli meni KooKoon Matt Caitolle, mutta kokonaisuudessaan Krejcik oli Caitoakin vakuuttavampi tekijä.

OLH: Martin Kariya

Kolmoskentän toiseen laitaan heitetään Martin Kariya, joka edusti Bluesia kaudella 2006-07. Kariya tuli Suomeen Norjan liigasta, joten odotukset eivät olleet korkealla, mutta niin vain hänestä tuli koko sarjan pelätyin hyökkäyspään pelaaja. 176-senttinen hyökkääjä iski 51 ottelussa huimat 61 tehopistettä ja voitti koko sarjan pistepörssin. Sisukas vauhtihirmu oli myös monipuolinen pelaaja, joka pystyi pelaamaan niin laidassa kuin keskellä. Kahden suunnan pelikin sujui mainiosti. Hänen isoveljensä Steve oli myös iso tähti Suomen kaukaloissa, mutta hän jää niukasti tähdistöjoukkueen ulkopuolelle.

KH: Ryan Lasch

Liigan 2000-luvun kolmanneksi parhaaksi sentteriksi valitaan Lasch, joka muistetaan TPS:n ja Pelicansin paidoista. Hän nousee tähän kentälliseen etenkin Lahden-vuotensa takia. 170-senttinen Lasch saapui Pelicansiin kaudeksi 2011-12, ja hänestä tuli välittömästi koko sarjan kovin yksilö. Lasch teki runkosarjassa 59 ottelussa 24 täysosumaa ja 62 tehopistettä, jolla mies voitti sarjan pistepörssin. Hurja meno jatkui myös pudotuspeleissä, jossa Lasch nikkaroi 17 ottelussa 16 tehopistettä ja vei Pelicansin finaaleihin asti.

VLH: Tomas Zaborsky

Viime kaudella SaiPassa pelannut Zaborsky on viettänyt Suomessa jo kahdeksan kautta edustaen lappeenrantalaisten lisäksi Ässiä, Tapparaa ja HIFK:ta. Slovakialaisen taipaleelle mahtuu monia hyviä kausia Suomessa, mutta laituri nousee tähdistöjoukkueeseen etenkin kauden 2011-12 otteiden turvin. Zaborsky iski tuolloin Ässien paidassa 52 ottelussa käsittämättömät 35 maalia, jolla hän nappasi maalipörssin voiton ylivoimaisesti. Kukaan pelaaja ei ole yltänyt Liigassa 35 osumaan sitten Zaborskyn. Tehopisteitäkin syntyi tuolla kaudella 59, jolla irtosi pistepörssin toinen sija heti Laschin jälkeen.

7 Shares