0 Shares

Yksi kesän merkittävimmistä siirtosaagoista koski Belgian maajoukkueen ykköskärkeä Romelu Lukakua. Interin päävalmentajaksi kesällä siirtynyt Antonio Conte ilmoitti heti alkuun haluavansa hankkia Manchester Unitedissa sivuraiteille eksyneen hyökkääjän Milanoon ja siirto ehti pitään näyttää jo varmistuvan. Kansikuva: tt

Yhtäkkiä täysin puskista kuitenkin uutisoitiin Interin suurimman kilpailijan Juventuksen ilmestyneen Lukakusta kiinnostuneiden seurojen joukkoon. Juventuksella oli tarjota jotain mitä Interillä ei ollut, kovaa kansainvälisen tason huippupelaajaa toiseen suuntaan. Seuran päävalmentaja Maurizio Sarri ilmoitti nimittäin Paulo Dybalalle, ettei häntä kaivata ensi kaudella ja Juventus olikin halukas lähettämään La Joyan Manchesteriin osana Lukaku-kauppaa. Lopulta Dybala ei halunnut siirtyä Punaisiin Paholaisiin ja seurojen väliset neuvottelut romuttautuivat. Viime viikolla uutisoitiinkin Lukakun siirtyneen Inter Milanin riveihin kovalla, liki 80 miljoonan euron siirtosummalla.

Lukaku ei juuri pelannut kesän harjoitusotteluissa ja Interin ensimmäisissä harjoituksissa pelaaja näytti monen tarkkasilmäisen silmään olevan hieman tavallista pulskemmassa kunnossa. Eilen hyvin Italian asioista perillä oleva Gazzetta dello Sportin toimittaja Tancredi Palmeri twiittailikin Lukakun olevan selkeästi ylipainoinen ja hän joutuu jättämään ainakin kauden ensimmäisen ottelun välistä huonon kunnon vuoksi.

Kyseessä ei ole suinkaan ensimmäinen kerta Lukakun uralla, kun häntä syytetään ylipainosta. Luonnollisesti isokokoinen ja fyysinen hyökkääjä ei välttämättä näytä jalkapalloilijan prototyypiltä, mutta moni Interin kannattaja on jo ehtinyt tuomitsemaan uuden hyökkääjänsä asenteen ja ammattietiikan. Sivustaseuraajan silmään tuntuukin täysin käsittämättömältä, että kymmenien miljoonien eurojen arvoinen huippupelaaja voi yhden kesän aikana ottaa niin monta lisäkiloa, ettei hän voi harjoittaa ammattiaan normaalisti.

Italiassa pelaajan oltavat voivat käydä tukalaksi, mikäli välit seuran kannattajien kanssa tulehtuvat. Lukakun alku uudessa seurassa olikin kaikkea muuta kuin paras mahdollinen ja Belgillä on alkukaudella hurjasti todistettavaa varsin kriittisille Interin faneille. Ensivaikutelman voi kuitenkin tehdä vain kerran ja Lukakun kohdalla se ei voisi juuri huonompi olla.

0 Shares