14 Shares

Jari Litmanen on Suomen kaikkien aikojen paras jalkapalloilija, jonka meriitit kaikki tietävät. Mestarien liigan voitto, saman turnauksen maalikuninkuus, viisi Hollannin mestaruutta, 137 maaottelua ja 32 maaottelumaalia ovat meriittejä, joita moni maailman jalkapalloilija ei ole saavuttanut. (Kansikuva: tt)

Litmanen ei ole virallisesti lopettanut ammattilaisuraansa, mutta edellisestä virallisesta ottelusta on ehtinyt kulumaan jo kohta kymmenen vuotta. Pelaajauran epävirallisen loppumisen jälkeen Litmanen on työskennellyt erilaisissa rooleissa Palloliitossa ja mm. YLE:n jalkapallokommentaattorina. Moni odotti Litmasen siirtyvän valmennusuralle, mutta vielä toistaiseksi valmennusdebyyttiä ei ole tapahtunut.

Litmasen tulevaisuuden suunnitelmia on pohdiskeltu laajasti, mutta Suomen tasavallan Kuninkaan uusinta aluevaltausta tuskin kukaan odotti näkevänsä. Eilen julkaistun trailerin perusteella Litmanen nimittäin esiintyy tulevana syksynä ensi-iltansa näkevän uusimmassa Risto Räppääjä elokuvassa. Alla olevan trailerin perusteella jokainen voi tehdä omat arvionsa siitä, luonnistuuko Litiltä näytteleminen yhtä hyvin kuin jalkapallon pelaaminen.

14 Shares