20 Shares

Liigassa on käynnistynyt runkosarjan viimeinen kolmannes, joten on aika tarkastella tämän kauden yllättäjiä. (Kuva: AOP)

Mitkä pelaajat ovat onnistuneet ennakko-odotuksiin nähden parhaiten= Tässä viisi nimeä.

5. Vilmos Gallo, KooKoo

Unkarilaisia kiekkoilijoita ei ole liikaa kotimaan kiekkokaukaloissa nähty, vaikka tällä kaudella Vilmos Gallon lisäksi Balazs Sebok maata kunniakkaasti edustavatkin. Kiekko-oppinsa Ruotsissa saanutta Galloa kohtaan ei ollut kauden alla järin suuret odotukset, vaikka juniorina pisteitä olikin tullut mukavasti. 

Gallon tie Ruotsissa nousi pystyyn eikä pisteitä syntynyt oikein edes maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, joten hän päätyi hakemaan vauhtia KooKoosta. Kouvola vaikuttaa kuitenkin sopivan Gallolle erittäin hyvin: 41 ottelun saldona on komeat tehot 9+24. Unkarilainen on täyttänyt ruutunsa todella hyvin ja osoittautunut erinomaiseksi vahvistukseksi joukkueelleen.

4. Kristian Pospisil, Lukko

Urheilujohtaja Kalle Sahlstedt on tehnyt todella väkevää työtä Lukossa. Niinpä viime kauden loukkaantumisen takia koko kauden farmin farmissa pelaamatta ollut Kristian Pospisil oli hieman erikoinen hankinta. Epäilykset saivat lisää vettä myllyyn: Pospisilin 17 ottelun saldona oli tehot 2+2. Slovakialainen oli selkeästi kuitenkin vain puolikuntoinen, sillä viimeiseen 20 otteluun tehoja on kertynyt 8+12 ja myös vastuu on kasvanut reilusti. 

3. Julius Nättinen, JYP

Julius Nättinen väläytteli jo potentiaaliaan viime kaudella, kun 40 pelissä kertyi tehot 10+13. Tällä kaudella laituri on suorastaan dominoinut kaukalossa ja jyrännyt pistepörsseissä: 36 ottelua ovat tuottaneet pisteet 26+18. Tällaisilla lukemilla on joskus lähestulkoon voitettu maalipörssejä, vaikka kautta on vielä kolmannes jäljellä. Nättistä kohtaan oli kohtalaisia odotuksia, mutta JYPin kasvatti on ylittänyt ne reilusti.

2. Justus Annunen, Kärpät

Kuka Justus Annunen?

Näin ajateltiin varmasti Oulun ulkopuolella, kun Annunen avasi kauden ensimmäisessä ottelussa Kärppien maalilla. Loppu on kirjaimellisesti historiaa: 19-vuotias maalivahti kirjasi nimensä historiankirjoihin syksyllä pitämällä maalinsa puhtaana yli 302 minuuttia putkeen, mikä on Liigan uusi ennätys. Maalivahtitilastoja läpi kauden dominoinut nuorukainen on noussut ryminällä koko kansan tietoisuuteen, viimeistään vuodenvaihteen nuorten MM-kisoissa. 

Annusen vuoden 2018 draftin kolmannella kierroksella varanneen Colorado Avalanchen toimistolla hierotaan varmasti käsiä yhteen. 

1. Lauri Pajuniemi, TPS

Kaapo Kakko varasti viime kaudella show’n Turussa, joten Lauri Pajuniemi sai rauhassa kypsyä takarivissä. Nyt on ollut Pajuniemen vuoro astua parrasvaloihin. Nuorukainen omaa erinomaisen laukauksen ja onkin tehnyt tuhojaan varsinkin ylivoimalla.

23 maalia 37 ottelussa. Se on todella paljon tämän kauden TPS:ssa. Seuran oma kasvatti on ollut monina iltoina ainoa positiivinen asia turkulaisten kannalta.

Viime kaudella 44 ottelussa maaleja syntyi viisi. Nuoret ottavat usein isojakin kehitysaskeleita lyhyessä ajassa, mutta harvoin näin valtavia loikkia.

New Yorkissa tykätään selkeästi turkulaisia, sillä Kakon tapaan myös Pajuniemi on Rangersin varaus. Tosin kesältä 2018 ja viidenneltä kierrokselta.

20 Shares