7 Shares

Tammikuu on vaihtunut helmikuuhun ja samalla talven siirtoikkuna on virallisesti sulkeutunut. Italiassa siirtomarkkinat olivat paljon tavallista aktiivisemmat, kun huippuseurat vahvistivat rivejään useammalla nimimiehellä. Päätimme listata tammikuun viisi kovinta siirtoa saapasmaassa. (Kansikuva: tt)

5) Stanislav Lobotka, Napoli

Napoli on ollut kuluvan Serie A-kauden suurin yksittäinen pettymys. Carlo Ancelottin valmentama joukkue pärjäsi hyvin eurokentillä, mutta kotimaan sarjassa meno oli niin heikkoa, että seura päätyi vaihtamaan valmentajaa joulukuun alussa. Gennaro Gattuson nimitys ei tuonut joukkueen peliesityksiin kaivattua piristystä, joten Napoli päätti pistää haisemaan tammikuussa oikein kunnolla. Etelä-Italian ylpeys vahvisti rivejään 65 miljoonalla eurolla ja ehdottomasti mielenkiintoisin nimi on 25-vuotias slovakialaispelintekijä Stanislav Lobotka, joka tuo Napolin keskikentälle kovasti kaivattua luovuutta.

4) Patrick Cutrone, Fiorentina

AC Milanin kasvatista Patrick Cutronesta odotettiin muutama vuosi sitten suuria. Rossonerin pelaaja-akatemian läpikäynyt superlupaus nostettiin kaudella 2016-2017 Milanin edustusjoukkueen treenivahvuuteen, mutta todellinen läpimurto nähtiin seuraavalla kaudella, kun parikymppinen hyökkääjä paukutti pääasiassa vaihtomiehenä 10 maalia Serie A:ssa. Nappionnistumisen jälkeen maaliahneen hyökkääjän kehitys tuntuu tyssänneen täysin, sillä kahtena edellisenä kautena Cutrogol on osunut liigakentillä vain viidesti. Siirto Valioliigan Wolverhamptoniin oli virhe ja nuori mies palasikin puolen vuoden harharetken jälkeen takaisin Italiaan, kun Fiorentina hankki Italian U-21 maajoukkuemiehen riveihinsä liki 20 miljoonan euron siirtosummalla. Fiorentina on oiva paikka Cutronelle nostaa ura takaisin oikeille raiteille, sillä peliaikaa pitäisi tulla runsaasti heti ensipeleistä alkaen.

3) Dejan Kulusevski, Juventus

Juventus harvoin operoi aktiivisesti tammikuun siirtoikkunassa, eikä tämän vuoden markkinat tehneet tilanteeseen poikkeusta. Yhden hankinnan Vanha Rouva kuitenkin teki, sillä kohinalla Serie A:n tähtipelaajien joukkoon tällä kaudella noussut nuori ruotsalainen laituri Dejan Kulusevski hankittiin tulevaisuutta silmällä pitäen Juventuksen riveihin kovalla 30 miljoonan euron siirtosummalla. Atalantan omistama Kulusevski on tällä kaudella noussut täysin puskista Serie A:n parhaiden laitapelaajien joukkoon, mistä kertoo kovat 5+7 tehot 21 pelattuun otteluun. Kulusevski pelaa loppukauden Parmassa, mutta hänellä on kaikki mahdollisuudet nousta jo heti ensi kaudella Juventuksen vakioavauskokoonpanoon. Juventus on kaivannut kovasti suoraviivaista ja haastokykyistä miestä laituriosastolleen ja Kulusevski on ainakin paperilla juuri sitä, mitä Vanha Rouva tarvitsee.

2) Zlatan Ibrahimovic, AC Milan

38-vuotias Zlatan Ibrahimovic ei osoita laantumisen merkkejä. Moni odotti ruotsalaisen supertähden huippu-urheilu-uran loppuvan pari vuotta sitten miehen siirryttyä MLS:n Los Angeles Galaxyn riveihin, mutta kahden huippukauden jälkeen Ibrahimovic päätti palata vielä kerran Euroopan huippusarjoihin. Zlatanin nykytaso oli pienoinen arvoitus, mutta ruotsalainen on osoittanut nopeasti olevansa yhä huippukärki, joka vahvistaa europaikoista kamppailevaa Milania kovasti. Kroonisesta johtajuusvajeesta jo pitkään kärsineen Milanin kannalta Zlatanin suurin merkitys lienee kuitenkin pukukopissa, joka on kaivannut kaiken nähnyttä ja kokenutta isoa auktoriteettiä pistämään nuoret kukkopojat ojennukseen.

1) Christian Eriksen, Inter

Inter vahvisti tammikuussa rivejään kolmella Valioliigasta tutulla nimellä. Ashley Young ja Victor Moses ovat lähtökohtaisesti rotaatiopelaajia, mutta Christian Eriksenillä on kaikki mahdollisuudet nousta joukkueensa johtotähdeksi jo heti tämän kauden aikana. Tanskalaisen keskikenttäpelaajan alkukausi oli vaisu, mutta Inter teki silti onnistuneet kaupat, sillä 20 miljoonalla eurolla on harvoin tarjolla Eriksenin tasoisia pelimiehiä. Mestaruuskamppailussa oleva Inter kaipaa kovasti x-factorya tasaisten otteluiden kääntämiseksi ja Eriksen on urallaan näyttänyt pystyvänsä voittamaan joukkueelleen isoja otteluita. 27-vuotiaana tanskalaisen parhaat pelivuodet ovat vielä tulossa, joten Inter saattoi tehdä tammikuussa lähihistoriansa merkittävimmän yksittäisen pelaajakaupan.

7 Shares