59 Shares

Ranskalaisessa jalkapalloilussa kuohuaa myös alemmilla sarjatasoilla. Amatöörifutiksessa tapahtui viime marraskuussa jotain todella poikkeuksellista, kun S.C. Terville ja AS Soetrich kohtasivat toisensa paikallissarjan kamppailussa itäisessä Ranskassa. (Kuva: TT)

Marraskuun 17. päivänä viime vuoden lopulla tapahtui hämmentävä episodi, jonka seurauksista kärsii (vähintään) yksi asianomainen vielä pitkään. S.C. Tervillen ja AS Soetrichin välisen, ilmeisen kuuman ottelun jälkeen, kahdella pelaajalla oli jäänyt asioita niin pahasti hampaankoloon, että tilanne oli äitynyt tappeluksi saakka stadionin viereisellä parkkipaikalla. “Erotuomariksi” kahnaajien väliin kiirehtinyt toinen Tervillen pelaaja joutui epäonnisesti sijaiskärsijän rooliin. Toisena riitapukarina myllyttänyt Soetrichin pelaaja nimittäin vastasi puraisemalla väliin tullutta vastustajaa peniksestä!

Karmaisevan väkivallanteon uhriksi joutunutta Terville-pelaajaa jouduttiin paikkaamaan myöhemmin sairaalassa peräti kymmenellä tikillä ja hän joutui myös jäämään siviilityöstään sairaslomalle neljäksi päiväksi.

Mosellanin alueen jalkapallojohtaja Emmanuel Saling kutsui tapahtunutta paikallismedian mukaan ”varsin ainutlaatuiseksi”. Sarjan kurinpitokomitea joutui ottamaan huomioon kahakan nähneiden ihmisten silminnäkijälausunnot tapahtumien selventämiseksi. Niiden perusteella Soetrichin pelaajalle langetettiin ennenkuulumaton viiden vuoden pelikielto. Myös miehisyytensä loukannut Tervillen pelaaja sai kuuden kuukauden pelikiellon.

– Koko juttu oli aika mehukas.. Tilanteessa on varmasti ollut ikävää jännitettä, jonka vuoksi kurinpitoryhmässäkin on käsitelty asiaa ilman hymistelyjä, Saling kommentoi kieli keskellä suuta uutistoimisto RT:n mukaan.

Tarina ei kerro, kuinka hyvin epäonnensoturin ”häräntappoase” on toipunut raatelusta. Alapääkeskeisen uutisen päätteeksi mainittakoon, että itse ottelu päättyi 1-1 tasatulokseen. Tasuripiste olisi ollut kotijoukkueena toimineelle Tervillelle kauden avauspiste, mutta sen sijaan joukkuetta rangaistiin kahdella sakkopisteellä sekä 200 euron sakoilla, koska seuran turvallisuustoimet olivat pettäneet ikävin seurauksin.

59 Shares