0 Shares

Jääkiekon Nuorten MM-kisat kokoaa taas yhteen maailman kovimmat alle 20-vuotiaat pelaajat, joiden joukkoon mahtuu monta tulevaisuuden NHL-pelaajaa. Listasimme tähän juttuun turnauksen mielenkiintoisimmat ulkomaalaiset suurlupaukset, joita kannattaa seurata tarkasti. (Kuva: AOP)

SUOMEN PELAAJIIN VOIT TUTUSTUA ALLA NÄKYVIEN LINKKIEN KAUTTA:

TOP 5: Nuorten Leijonien todennäköisimmät tulevaisuuden NHL-tähdet

Nuorissa Leijonissa on mukana useita tuntemattomia lupauksia – paina nämä nimet muistiin

Seuraa näitä pelaajia nuorten MM-kisoissa:

Kirby Dach, Kanada

Tässä on todennäköisesti koko kisojen paras pelaaja. Lähes koko viime kauden NHL:ssä Chicago Blackhawksissa pelannut hyökkääjä on jo hyvää NHL-tasoa, ja tulevalla kaudella nuorukainen voi olla jo selkeä kärkikenttien mies NHL:ssä. Viime kaudella Dach iski runkosarjassa 64 ottelussa tehot 8+15=23, ja kesän pudotuspeleissä suurlupaus otti aiempaa isompaa roolia tehden yhdeksässä ottelussa kuusi tehopistettä (1+5). Ei yllättäisi, jos Dach olisi ensi kaudella Blackhawksin paras pistemies heti Patrick Kanen ja Jonathan Toewsin jälkeen. Tulevaisuudessa kanadalainen lienee supertähti NHL:ssä.

Bowen Byram, Kanada

Suomi kohtaa Kanadan lohkovaiheessa, ja Nuoret Leijonat tulevatkin pääsemään tuossa ottelussa kovaan kouluun. Dachin lisäksi joukkueessa on monia muitakin kovan luokan lupauksia, joista kuullaan vielä. Yksi heistä on Bowen Byram, joka on turnauksen parhaimpia puolustajia. Viime kaudella nuorukainen pelasi juniorisarja WHL:ssä 50 ottelua ja teki pisteet 14+38=52. Colorado Avalanche varasi hänet kesällä 2019 NHL Draftin neljännellä vuorolla, ja kanadalainen pelannee NHL:ssä jo alkavalla kaudella. Byramilla on potentiaalia olla joku päivä yksi maailman parhaista puolustajista.

Alex Turcotte, Yhdysvallat

Seuraavaksi hypätään Yhdysvaltain ryhmään ja nostetaan ensimmäisenä esiin hyökkääjä Alex Turcotte. Los Angeles Kings varasi tämän monipuolisen hyökkääjän 2019 Draftin viidennellä vuorolla, ja ensi kaudella hän tulee taistelemaan Kaliforniassa NHL-paikasta. Viime kaudella Turcotte loisti Yhdysvaltain yliopistosarja NCAA:ssa tehden 29 ottelussa 26 tehopistettä (9+17), ja hän kuului myös tuolloin Yhdysvaltain nuorten MM-ryhmään. Nyt nuorukainen johtaa jenkkejä edestä ja hyppää kisojen jälkeen Kingsin matkaan.

Cole Caufield, Yhdysvallat

Yhdysvaltain ryhmästä on syytä mainita myös hyökkääjä Caufield, joka on vain 170-senttinen. Siitä huolimatta Montreal Canadiens varasi hänet 2019 Draftissa 15. vuorolla. Se kertoo tästä miehestä paljon. Huipputaitava ja äärimmäisen nopea Caufield on ehkäpä koko turnauksen paras hyökkäyspään pelaaja ja isoin suosikki pistepörssin voittajaksi. Tällä kaudella NCAA:ssa 10 ottelussa tehot 6+6=12 tehnyt laitahyökkääjä muistetaan etenkin kevään 2019 U18-MM-kisoista, jossa hän teki seitsemässä ottelussa 14 maalia ja 18 tehopistettä. Pieni koko tuo rajoitteita NHL:n suhteen, mutta olisi ihme, jos tämä väkkärä ei olisi tulevaisuudessa tähtitasoa myös taalajäillä.

Marco Rossi, Itävalta

Pohjoisamerikkalaisista hypätään eurooppalaisleiriin ja aloitetaan Itävallasta, josta on syytä mainita etenkin yksi pelaaja. Hän on tietenkin keskushyökkääjä Marco Rossi, jonka Minnesota Wild varasi viime syksyn Draftissa yhdeksännellä vuorolla. Rossi on jo tehnyt NHL-sopimuksen, ja hän liittynee Wildin mukaan MM-kisojen jälkeen.

Huipputaitava pelimies vietti kaksi viime kautta juniorisarja OHL:ssä Kanadassa, missä hän teki hirmuista jälkeä. Viime kaudella nuorukainen latoi 56 ottelussa huimat 39 maalia ja 120 tehopistettä. Tällä kaudella hän on pelannut yhden ottelun lainalla Sveitsin liigassa, joten pelaamattomuus voi näkyä. Siitä huolimatta Rossia kannattaa seurata tarkasti, sillä hänestä on kovaa kyytiä kasvamassa huippuluokan NHL-pelaaja.

Lucas Raymond, Ruotsi

Ruotsin joukkueesta on jäänyt useampi pelaaja pois koronavirustartuntojen takia, mutta ryhmästä löytyy silti jäätävän paljon huippuosaamista. Yksi porukan mielenkiintoisimmista lupauksista on hyökkääjä Raymond, joka pelaa Frölundassa. Taitavan laiturin kausi SHL:ssä on sujunut mukavasti, kun 22 ottelussa tilille on tullut tehot 5+7=12. Detroit Red Wings varasi ruotsalaisen viime syksynä Draftin neljännellä vuorolla, mikä kertoo tämän taiturin potentiaalista kaiken oleellisen.

Jegor Tshinahov, Venäjä

Venäjä lähtee MM-turnaukseen kovalla nipulla, ja sen suurimpiin tähtiin kuuluu hyökkääjä Tshinahov, joka ollut tällä kaudella KHL:n tehokkain alle 20-vuotias pelaaja. Avangard Omskin laitahyökkääjä on tehnyt 27 ottelussa tehot 8+7=15, mikä on todella kova suoritus tämän ikäiselle pelaajalle. Tshinahov muistetaan myös viime Draftin suuryllättäjänä, kun Jarmo Kekäläisen Columbus Blue Jackets varasi miehen 21. vuorolla. Varaus tuli tuolloin täysin puskista, mutta enää sitä ei tarvitse ihmetellä. Venäläinen on tasonsa todistanut, ja hänestä tulee vielä kovan tason pelimies NHL:ään.

David Jiricek, Tshekki

Tshekin ryhmässä ei ole liikaa huippuosaamista, mutta etenkin yksi nuorimies on nostettava esiin, ja hän on puolustaja David Jiricek. Kyseessä on 17-vuotias pelaaja, joka on varattavissa NHL:ään vasta kesällä 2022. Siitä huolimatta monipuolinen ja kiekkovarma puolustaja on pelannut Tshekin liigassa jo 14 ottelua tehoin 1+2=3. Oikea käsi alhaalla pelaava Jiricek on turnauksen lupaavimpia puolustajia, joten hänen nimensä kannattaa painaa tarkasti mieleen. Hän tulee taistelemaan Suomen Brad Lambertin kanssa 2022 Draftin parhaan eurooppalaispelaajan tittelistä.

Tim Stützle, Saksa

Viimeisenä nimenä nostetaan esiin Saksan Tim Stützle, jonka myös Suomi kohtaa lohkovaiheessa. Stützle on Saksan jääkiekkoilun tämän hetken suurin lupaus, ja hänestä povataan todellista huippupelaajaa NHL:ään. Tämä kausi on mennyt pilalle loukkaantumisen takia, mutta nyt hän on kunnossa ja valmis pelaamaan Saksan paidassa. Ottawa Senators varasi taitavan hyökkääjän tämän vuoden Draftin kolmannella vuorolla. Viime kaudella hän latoi kovatasoisessa Saksan DEL:ssä 41 ottelussa upeat 34 tehopistettä (7+27). Stützle on näiden kekkereiden parhaimpia hyökkääjiä, se on varma.

0 Shares