23 Shares

Silmät kannattaa pitää auki Liigan suntaan kevään aikana. (Kuva: AOP)

Liiga on tullut tunnetuksi erinomaisena sarjana nuorille pelaajille ottaa isoja kehitysaskeleita urillaan.

Tälläkin kaudella kotimaan pääsarjassa on viilettänyt monia huimia nuoria taitureita. Nämä seuraavat nimet kannattaakin ottaa erityisen tarkan suurennuslasin alle, sillä heidän tulevaisuutensa ovat kirkkaammissa valoissa.

Listalle ovat päässeet vuonna 1999 ja myöhemmin syntyneet pelaajat.

5. Matias Maccelli, Ilves

Ilveksen nuori taituri nousi koko kansan tietoisuuteen viimeistään vuodenvaihteen U20-kisoissa. Vikkelänä laiturina Matias Maccelli tekee taikojaan erityisesti hyökkäysalueella ja jälki on ollut tuhoisaa: 31 ottelua ja 27 tehopistettä. Tällä irtoaa ylivoimainen piikkipaikka tulokkaiden pistepörssissä.

19-vuotias kiekkoilija pelasi edelliset 1,5 kautta Pohjois-Amerikassa ja siellä Arizona Coyotesin viime kesän neljännen kierroksen varauksen tulevaisuuskin on.

4. Justus Annunen, Kärpät

Justus Annunen edusti Maccellin tapaan Nuorten Leijonien paidassa ja vaikka kriittinen maalivahti otti monia takaiskuja nimiinsä, niin ilman häntä Suomi ei olisi ollut mitalipeleissä. Syksyllä Liigan nollapeliennätyksen tehnyt veskari on ollut häikäisevän hyvä debyyttikaudellaan eikä näillä otteilla ole tiedossa montaa kautta kotimaan kentillä. 

3. Anton Lundell, HIFK

Lokakuussa täyteen ikään päässeellä Anton Lundellilla on käynnissä jo toinen kausi Liigassa. Tällä kaudella toisen polven kiekkoilija on saanut suurempaa roolia, mutta loukkaantumiset ovat jarruttaneet hiukan tahtia. Erittäin kokonaisvaltainen pelaaja on saanut kuitenkin paljon onnistumisia, mistä kertoo 24 ottelussa saalistetut 16 tehopistettä. 

Ikäluokkansa huippulupauksiin kuuluva kiekkoilija tulee olemaan ensi kesän NHL-draftin mielenkiintoisimpia suomalaisnimiä ja varausnumero tullee olemaan todella pieni.

2. Lauri Pajuniemi, TPS

 New York Rangersin organisaatiossa voidaan nyt taputella toisiaan selkään. Seura nappasi Lauri Pajuniemen kesän 2018 draftin viidennellä kierroksella, jolloin hyökkääjällä oli alla debyyttikausi Liigassa. Tuolloin 32 ottelussa kertyi tehot 2+5.

Kausi 2018-19 ei niin ikään ollut vielä läpimurto, vaan vastuu jäi pieneksi. Tällä kaudella hurjaan liitoon päässyt hyökkääjä on takonut 37 ottelussa 23 maalia, mikä on enemmän kuin hän saalisti tehopisteitä kahdella aiemmalla kaudella 76 pelissä. 

Pajuniemen tulevaisuus on ehdottomasti pienessä kaukalossa.

1. Lukas Dostal, Ilves

Lukas Dostal saapui Ilvekseen ensimmäisen kerran vajaa vuosi sitten ja torjui itsensä välittömästi kannattajien sydämiin. Lainasopimuksella Tampereella olleen Anaheim Ducksin varauksen jatkaminen Ilveksen paidassa oli iso kysymysmerkki vielä pitkälle syksyyn, mutta fanien onneksi Dostal palasi seuraan. 

Ja jälki on ollut tylyä. Dostal on ollut sarjan parhaita veskareita ja ollut vauhdittamassa tamperelaisia kohti sarjan kärkipäätä. Ei ole epäilystäkään, etteikö tshekkivahdin tulevaisuus ole kirkkaammissa valoissa.

Hänenkin viihdyttävistä otteista kannattaa nauttia nyt, sillä ensi kaudeksi veskari ei enää Suomeen palaa.

23 Shares