0 Shares

Pelimiehen kokoonpanoanalyysi-juttusarjassa tutustaan tällä kertaa Jukureihin. Juttusarjassa pohditaan, millaisia pelaajatarpeita Liiga-joukkueilla on ennen harjoituskauden alkamista. (Kuva: AOP)

Aiemmat analyysit:

HIFK

HPK

Ilves

Jukurien viime kauden joukkueesta poistui muutama todella tärkeä pelaaja, kun Mika Partanen, Vadim Pereskokov ja kapteeni Miika Roine jättivät Mikkelin. Heidän tilalleen ei ole löytynyt saman tason pelaajia, vaikka Jukurit onkin tehnyt pari kelpo sainausta.

Joukkueen nykyinen pelaajisto ei riitä kovin pitkälle, ja Mikkeliin kaivataankin tekijämiehiä. Jää nähtäväksi, pystyykö Jukurit vahvistamaan joukkuettaan määränsä enempää. Mutta jos tavoitteen saavuttaminen eli pudotuspelipaikan nappaaminen kiinnostaa, pitäisi jukuripaitaan löytää lisää laatua.

Kolme pelaajatyyppiä, joita Jukureissa tarvitaan:

Tehokas sentteri

Jukureilta puuttui viime kaudella laadukkaat sentterit, ja se näkyi. Nytkin sen tilanne on kyseenalainen. Uusi hankinta Simon Stransky pystyy pelaamaan keskellä, mutta onko hän sateentekijä? Todennäköisesti ei. Henri Nikkanen voi ottaa isoja askelia, mutta hänen varaansa ei kannata laskea paljoakaan. Pahimmassa tapauksessa Winnipeg Jetsin lupaus suuntaa ensi kaudeksi juniorikiekon pariin Pohjois-Amerikkaan. Anssi Löfman on pomminvarma kahden suunnan onnistuja, mutta kiekolliset taidot ovat rajalliset. Niin ne ovat myös Teemu Henritiuksella, joka loistaa enemmänkin monipuolisuutensa ansiosta. Näinpä Jukurien kannattaisi etsiä markkinoilta yhtä kiekollisesti lahjakasta keskushyökkääjää, joka pystyisi olemaan ylivoiman aivot ja tekemään runkosarjassa noin 40 tehopistettä. Katse kannattaa lyödä ulkomaille ja etenkin EBEL-sarjaan, josta löytyy pohjoisamerikkalaisia taitureita vailla sopimusta. Suomesta voisi havitella Topi Nättistä.

Taitava laituri

Taitoa ja pistepotentiaalia kaivataan myös kärkikenttien laidalle. Jonkun pitäisi pystyä korvaamaan Pereskokovin jättämä aukko. Jesper Piitulainen on yksi harvoista jukurilaitureista, jolta nähdään varma hyvää peliä, mutta muut ovat enemmän tai vähemmän kysymysmerkkejä. Vapailta markkinoilta voisi yrittää haalia muun muassa Zach Budishia, joka sai lähteä TPS:stä. Jenkkilaiturilla on varmasti hyvät muistot Mikkelistä vuosilta 2016-2018.

Kokenut puolustaja

Jukurien tilanne puolustuksessa on parempi kuin hyökkäyksessä, sillä pakistossa viilettää Aleksander Jakovenkon, Axel Rindellin, Mikko Kokkosen ja Jakub Galvasin kaltaista lupausta. Suurin ongelma on siinä, että pakisto on täynnä nuoria potentiaalisia pelaajia, mutta kokemus, varmuus ja kovuus loistavat poissaolollaan. Ville Hyvärinen on ainut kokeneempi pelaaja joukkueen pakistossa, ja se on huolenaihe. Yhden kovaotteisen ja kokeneen pakin löytäminen olisi tärkeää. Vieläköhän Markus Kankaanperä jaksaisi vetää yhden kauden ja auttaa Jukurien kevytrakenteista alakertaa?

NHL ilmaisveto
0 Shares