0 Shares

Pelimiehen kokoonpanoanalyysi-juttusarjassa pureudutaan tällä kertaa KalPaan. Juttusarjassa pohditaan, millaisia pelaajatarpeita Liiga-joukkueilla on ennen harjoituskauden alkamista. (Kuva: AOP)

Aiemmat analyysit:

HIFK

HPK

Ilves

Jukurit

JYP

KalPa menetti viime kauden jälkeen kokeneita johtopelaajiaan, ja tässä taloustilanteessa heidän jättämiään saappaita on hankala täyttää. Hyökkäyksestä lähti pitkäaikainen luottomies Mikko Nuutinen sekä kärkihyökkääjät Matti Järvinen ja Janne Keränen. Järvisellä ja Keräsellä ei ole toistaiseksi sopimusta, joten teoriassa he voivat vielä tehdä jatkon kuopiolaisten kanssa. Myös kiekollisesti lahjakas puolustaja Jesse Graham on ilman sopimusta, mutta hän tuskii palaa KalPa-nuttuun.

KalPa on hankkinut lähtijöiden tilalle nuoria ja potentiaalisia pelaajia, joilta voidaan nähdä jo ensi kaudella isoja tekoja. Ainakin Aapeli Räsäseen ja Jesper Mattilaan kohdistuu isoja odotuksia. Myös Juuso Mäenpää on yllättäjäkandidaatti, sillä taiturilla on allaan loistava kausi Jokerien A-nuorissa. Sisään tulleista pelaajista ainoastaan Miska Humalojaa voi tituleerata kokeneeksi, ja hän olikin erinomainen hankinta kuopiolaisilta. Humaloja hakee nyt suurta roolia, ja hänestä voi kasvaa kärkikenttien sentteri.

KalPalla on hyvä tilanne maalin suulla, ja myös hyökkäys on kelvollisella mallilla. Suurimmat ongelmat ovat pakistossa, jonka täytyy vahvistua ennen kauden alkua.

Kolme pelaajatyyppiä, joita KalPassa tarvitaan:

Kärkipuolustaja

KalPan pakisto on hyvin ohkainen, ja siitä puuttuu pomminvarmat tähtipelaajat. Kim Nousiainen voi ottaa ison loikan ja nousta kiekolliseksi johtajaksi. Myös tulokaspelaaja Mattila voi yllättää. Mikael Seppälä ja Lasse Lappalainen hoitavat tonttinsa omalla alueella ja kantavat suurta vastuuta, mutta on selvää, että Kuopioon kaivattaisiin lisää laatupuolustajia. Etenkin kärkipuolustajan löytäminen olisi tärkeää, sillä nuori Nousiainen ei pakosta ole vielä valmis ykköspakin saappaisiin. Katse kannattaa kääntää ulkomaille, josta voi löytyä halvalla kovia tekijöitä. Löytyihän muun muassa Matthew Maione Slovakian liigasta.

Rightilta ampuva puolustaja kakkos-kolmospariin

Kärkipakin lisäksi alakertaan pitäisi löytää muitakin nimiä, sillä materiaali on hyvin kapea. Tilaukseen voisi laittaa yhden rightilta ampuvan puolustajan, sillä Otto Huttunen on pakiston ainut oikea käsi alhaalla pelaava pelaaja. Paras tilanne olisi, että pakistoon hankittaisiin kärkitekijäksi right-kätinen pelaaja, ja sen päälle KalPa hommaisi vielä yhden kakkos-kolmosparissa operoivan right-kätisen pelaajan. Tällainen puolustaja voisi olla esimerkiksi Marcus Fagerudd.

Kärkikenttien laituri

Kuopioon tuskin hankitaan enää kovan luokan hyökkääjää, mutta rehellisyyden nimessä kärkikenttiin kannattaisi etsiä suhteellisen halpaa taituria, joka voisi parhaimmillaan iskeä 35-40 tehopistettä runkosarjassa. KalPassa on monta potentiaalista onnistujaa, kuten Räsänen, Humaloja, Miikka Pitkänen ja Tommi Jokinen. Tietyiltä pelaajilta, kuten Balasz Sebokilta ja Kai Kantolalta odotetaan automaattisesti samanlaista loistoa kuin viime kaudella. Varmoja tekijämiehiä ei ole kuitenkaan liikaa, joten laitaan voisi hankkia yhden pelimiehen. Jos pelimerkkejä löytyy tarpeeksi, KalPan kannattaisi kysellä Vadim Pereskokovin perään. Toinen hyvä vaihtoehto olisi Antti Erkinjuntti, jonka markkina-arvo on laskenut isosti.

NHL ilmaisveto
0 Shares