0 Shares

Kokoonpanoanalyysi-juttusarjassa on tällä kertaa vuorossa KooKoo. Juttusarjassa pohditaan, millaisia pelaajatarpeita Liiga-joukkueilla on ennen harjoituskauden alkamista. (Kuva: AOP)

Aiemmat analyysit:

HIFK

HPK

Ilves

Jukurit

JYP

KalPa

Viime kauden yllättäjä pyrkii jälleen kuuden parhaan joukkoon runkosarjassa, mutta se ei tule olemaan helppoa, sillä kouvolalaiset kokivat pahoja menetyksiä keväällä. Kim Strömbergin, Matt Caiton, Libor Sulakin ja Henrik Haukelandin saappaita on todella hankala täyttää rajallisella budjetilla. Myös Juha-Pekka Haatajan jatko on yhä auki.

Siitä huolimatta KooKoon pelaajatilanne näyttää melko lupaavalta. Tarvetta olisi kuitenkin parille kovalla tekijälle. Jos ne löytyvät ennen kauden alkua, voi KooKoo lähteä luottavaisin mielin kauteen 2020-21.

Kolme pelaajatyyppiä, joita KooKoossa tarvitaan:

Johtava kiekollinen puolustaja

Caiton ja Sulakin mukana lähti hurjasti kiekollista taitoa, ja tällä hetkellä mustaoranssien pakistossa ei olekaan ainuttakaan kovan luokan kiekollista puolustajaa. KooKoo tarvitsee puolustajan, joka pelaa 20 minuuttia ottelua kohden, toimii ylivoimapelin johtajana ja tekee runkosarjassa yli 30 tehopistettä. Budjetti on rajallinen, joten seuran täytyy hakea tällaista pelaajaa pienemmistä sarjoista. Esimerkiksi Caito löytyi vuosi sitten Itävallasta. Keski-Euroopan IceHL-sarjasta (entinen EBEL) löytyykin monia laatupelaajia, joilla ei ole vielä sopimusta. SaiPassa kaudella 2018-19 loistanut Brenden Kichton olisi yksi kovista tekijöistä. Hän iski viime kaudella EBEL:ssä 36 ottelussa tehot 13+17=30 ollen sarjan suurimpia tähtiä.

Kärkikenttien laituri

KooKoon kärkikenttiin löytyy hyviä palasia, ja etenkin sentteriosasto on melko hyvällä mallilla. Trevor Mingoia, Vilmos Gallo ja Ahti Oksanen tekevät varmasti laidoilla vahvaa jälkeä. Nuoret Joonas Oden, Samuli Ratinen ja Teemu Engberg ovat yllätysvalmiita. Silti kärkikentit huutavat yhtä tulosta tekevää laituria, ja se voisi olla viime kaudella 50 tehopistettä takonut Haataja. Jatkosopimusneuvotteluissa ei ole löytynyt yhteisymmärrystä, mutta ehkä koronan luoma hankala taloustilanne pakottaa konkarihyökkääjän laskemaan palkkapyyntöään. Silloin KooKoolla voi olla mahdollisuus saada Haataja itselleen.

Rotaatiopuolustaja

Kärkipakin lisäksi KooKoo voisi vielä hankkia yhden puolustajan, jonka voi heittää tarvittaessa kolmospakkipariin. Tällä hetkellä joukkueessa on vasta seitsemän puolustajaa, ja kauteen lähdettäessä pakistosta olisi hyvä löytyä yhdeksän Liiga-tason puolustajaa. Vapaana olisivat muun muassa Mikko Kuukka, Jere Sneck ja Antti Jaatinen. Jos katseet ovat kiekollisissa pakeissa, voisi Marcus Fagerudd olla hyvä valinta.

NHL ilmaisveto
0 Shares