0 Shares

Kokoonpanoanalyysi-juttusarjassa on tällä kertaa vuorossa Kärpät. Juttusarjassa pohditaan, millaisia pelaajatarpeita Liiga-joukkueilla on ennen harjoituskauden alkamista. (Kuva: AOP)

Aiemmat analyysit:

HIFK

HPK

Ilves

Jukurit

JYP

KalPa

KooKoo

Kärpistä lähti kovaa seppää viime kauden jälkeen, mutta on Ouluun saatu tilallekin laadukasta tekijää. Kärpät voisi hyvin lähteä kauteen tälläkin porukalla ja olla silti suurin mestarisuosikki.

Oulussa ei kuitenkaan tyydytä tähän. Kärpät etsii aina huippupelaajia, ja se ei pelkää vahvistaan rivejään, vaikka pelaajamateriaali olisikin jo pelottavan kova. Oulussa on aina ymmärretty leveän materiaalin merkitys.

Viime kauden joukkueesta poistuivat muun muassa Juho Lammikko, Julius Junttila, Janne Pesonen, Jakub Krejcik ja Lasse Kukkonen. Jesse Puljujärven jatko on yhä auki. Tällaisen arsenaalin lähteminen tuntuu taatusti, mutta Kärpät selviää tästäkin ehjin nahoin.

Kolme pelaajatyyppiä, joita Kärpissä tarvitaan:

Tähtilaituri

Kärpissä ei olisi tähtilaiturille huutavaa tarvetta, mutta jos vastaan osuu sopiva pelaaja, tulee Kärpät hänet hankkimaan. Sopivin ja todennäköisin vaihtoehto olisi Puljujärvi, joka joko jatkaa Kärpissä tai suuntaan NHL:ään. Seuraava NHL-kausi alkaa aikaisintaan joulukuussa, joten Puljujärven jatkaminen Kärpissä on todennäköisin vaihtoehto. Eri asia on, pelaako hän Kärpissä koko kautta. Puljujärven lisäksi yksi hyvä vaihtoehto olisi Olli Palola, joka saattaa palata Suomeen. Toinen hyvä valinta olisi Juuso Ikonen. Vaikka Puljujärvi ei jatkaisi Kärpissä ja joukkue ei hankkisi yhtä tähtitason laituria, olisi Kärppien laitahyökkääjäosasto kelpo kunnossa. Laidoilla on heittää muun muassa Jussi Jokisen, Mika Pyörälän ja Radek Koblizekin kaltaista pelaajaa. Myös sentterit Aleksi Mustonen ja Michal Kristof voivat pelata laidassa.

Monipuolinen sentteri kärkikenttiin

Yhden “juholammikon” löytäminen voisi olla Kärpille tärkeää, sillä nykyiset sentterit ovat pääosin taitavia hyökkäyspään pelaajia. Jos kokoonpanoon löytyisi yksi vahva kahden suunnan sentteri, joka pystyisi latomaan runkosarjassa 40 tehopistettä, voisi Kristofia tai Mustosta peluuttaa laidassa. Tällöin myös Jokinen ja Pyörälä saisivat pelata omimmalla pelipaikallaan eli laidassa. Cody Kunyk on johtava sentteri, mutta kakkoskenttään olisi hyvä löytää monipuolisuusihme etenkin silloin, jos Puljujärvi ei ole vahvistamassa kärkikenttiä. Yksi hyvä vaihtoehto olisi Matias Myttynen.

Fyysinen neloskentän sentteri

Kärpät menetti Miska Humalojan KalPaan, ja samalla seurasta poistui tärkeä alempien kenttien keskushyökkääjä, joka pelasi vahvasti omiin, teki rutkasti töitä ja antoi vastustajalle fyysisyyttä. Tällaisen sentterin löytäminen ei olisi pahitteeksi Kärpille, mutta tällaista sentteriä voi olla hankala löytää tässä vaiheessa vuotta. Katseet on melkeinpä käännettävä ulkomaille.

NHL ilmaisveto
0 Shares