0 Shares

Kokoonpanoanalyysi-juttusarjassa on tällä kertaa vuorossa Lukko. Juttusarjassa pohditaan, millaisia pelaajatarpeita Liiga-joukkueilla on ennen harjoituskauden alkamista. (Kuva: AOP)

Aiemmat analyysit:

HIFK

HPK

Ilves

Jukurit

JYP

KalPa

KooKoo

Kärpät

Rauman Lukolla oli viime kaudella kasassa julmetun kova ryhmä, joka olisi voinut taistella mestaruudesta. Siksi Raumalla jossitellaankin koronaviruksen aiheuttamaa kauden ennenaikaista päättämistä. Milloin Lukolla on seuraavan kerran yhtä potentiaalinen joukkue kuin viime kaudella? Se on hyvä kysymys.

Lähtijöihin lukeutuivat muun muassa Liigan parhaaksi pelaajaksi palkittu Justin Danforth, eläköitynyt oman pään spesialisti Tapio Laakso, taiturimainen Vili Sopanen, hyökkäyspään virtuoosit Pathrik ja Ponthus Westerholm sekä mahdollisesti myös NHL-avut Ville Heinola ja Tarmo Reunanen.

Ensi kauden joukkue ei näytä yhtä kovalta, mutta Raumalla voidaan olla hyvillä mielin tässä vaiheessa. Sisään on tullut useita potentiaalisia pelaajia Anrei Hakulisen, Pavol Skalickyn, Julius Mattilan, Daniel Audetten ja Vili Saarijärven johdolla.

Kolme pelaajatyyppiä, joita Lukossa tarvitaan:

Kovaotteinen puolustaja

Lukon pakistossa on muutama todella laadukas kiekollinen pelaaja. Robin Press, Lukas Klok ja Vili Saarijärvi muodostavat todella vahvan kärjen alakerrassa. Puolustuksesta kuitenkin uupuu oman pään taitajia. Yksi kokenut, varma ja fyysinen yleispuolustaja tekisi poikaa. Viime kaudella Tapparassa loistanut Adam Polasek olisi täydellinen valinta. Topi Jaakola ja Janne Jalasvaara olisivat myös hyviä vaihtoehtoja, jos miehet ovat kunnossa. Jos tällaista pelaajaa ei löydy, Lukon täytyy toivoa, että Heinola pelaa vielä tulevan kauden Suomessa. Hän ei ole kovaotteinen, mutta nuorukainen on oiva lisä sekä hyökkäys- että puolustuspeliin.

Kakkoskentän sentteri

Audette hankittiin Lukkoon ykkössentteriksi Danforthin tilalle. Kakkossentteriksi ovat tyrkyllä Yhdysvaltain yliopistosarja NCAA:ssa loistanut Mattila ja Tshekin liigasta tullut Skalicky, joka pystyy pelaamaan myös laidassa. Audette lienee tekijämies, mutta Lukossa ei ole toista sentteriä, joka olisi pomminvarma onnistuja. Jos markkinoilta löytyisi yksi kova sentteri, voisi Skalickyn laittaa laitaan ja Mattilan kolmossentteriksi. Eetu Koivistoiselle jäisi tällöin nelossentterin virka. Tuollainen keskushyökkääjäosasto olisi suoraan sanottuna huikea. Toistaiseksi vapaana olisivat muun muassa Matias Myttynen ja Sportissa loistanut Chris DeSousa.

Rotaatiopuolustaja

Lukolla ei ole kovin suurta tarvetta uudelle sentterille tai rotaatiopuolustajalle, mutta menestyvän joukkueen materiaalin on oltava leveä. Siksi Lukon pakistoon voisi hankkia kovaotteisen johtopuolustajan lisäksi yhden varamiehen, joka hoitaa tonttinsa kolmosparissa. Jos pelimerkkejä löytyy enemmänkin, voisi Lukko naarata alakertaansa TPS:stä tutun Joe Piskulan. Puhtaasti varamiehistä puhuttaessa valinta voisi kohdistua Mikko Kuukkaan tai Kalle Kaijomaahan.

NHL ilmaisveto
0 Shares