0 Shares

Kokoonpanoanalyysi-juttusarjassa käsitellään tällä kertaa Pelicansia. Juttusarjassa pohditaan, millaisia pelaajatarpeita Liiga-joukkueilla on ennen harjoituskauden alkamista. (Kuva: AOP)

Aiemmat analyysit:

HIFK

HPK

Ilves

Jukurit

JYP

KalPa

KooKoo

Kärpät

Lukko

Pelicansista lähti jo kesken viime kauden kovia pelaajia Aleksi Mustosen, Juhamatti Aaltosen ja Topi Jaakolan johdolla. Kauden jälkeen kamansa pakkasivat muun muassa Severi Lahtinen ja Jesse Ylönen.

Joukkueen kärkikalusto koki ison mullistuksen, mutta Lahdessa on onnistuttu löytämään tilalle kovia tekijöitä. Etenkin Robin Bergman, Joonas Jalvanti ja Iikka Kangasniemi ovat kovia hankintoja.

Tällä hetkellä näyttää kuitenkin siltä, ettei ryhmään ole enää liittymässä tähtiluokan nimiä. Koronaviruksen teettämä vaikea taloustilanne ajoi seuran pelaajat lomautetuiksi, mikä kertoo tilanteesta kaiken oleellisen. Yksikään muu Liiga-seura ei ajautunut samaan päätökseen, joten lienee selvää, ettei Pelicansissa ole paljoa pelimerkkejä käytettävissä.

Niitä kuitenkin pitäisi olla, mikäli joukkue mielii menestyä. Uudeksi päävalmentajaksi tulleella Tommi Niemelällä on toistaiseksi käsissään kapea miehistö, johon pitäisi saada lisättyä useampi uusi pelaaja. Aika näyttää, kuinka monta pelaajaa lahtelaiset pystyvät vielä hankkimaan.

Kolme pelaajatyyppiä, joita Pelicansissa tarvitaan:

Kokenut puolustaja kakkos-kolmospariin

Tarvetta on etenkin puolustuksessa, sillä Pelicansilla on sopimus vasta kuuden puolustajan kanssa. Kaksi heistä, Topias Vilen ja Matias Rajaniemi, eivät ole vielä pelanneet kokonaista runkosarjaa Liigassa. Rajaniemi osoitti viime kaudella pärjäävänsä Liigassa, mutta lahjakkaan Vilenin nouseminen vakituiseksi Liiga-pakiksi on mysteeri. Niinpä Pelicans tarvitsisi ainakin kolme puolustajaa lisää, jotta kasassa olisi tarpeeksi leveä materiaali. Kärkiosasto on kunnossa Bergmanin, Jalvannin ja Casimir Jurgensin johdolla, mutta kakkos-kolmospariin olisi hyvä löytää uusia nimiä. Yksi kokenut yleispuolustaja olisi ehdottamasti löydettävä, ja tämä kyseinen pelaaja voisi olla esimerkiksi Janne Jalasvaara, joka on yhä vapaana agenttina. Hintapyyntö voi olla kuitenkin liian kova, joten katseet täytyy todennäköisesti lyödä huomattavasti pienemmän profiilin pelaajaan.

Kärkikenttien laituri

Puolustuspäässä on isoin tarve, mutta hyökkäykseenkin olisi hyvä löytää tulivoimaa. Sentteriosasto on todennäköisesti kunnossa, sillä Hannes Björninen ja uusi hankinta Rudolf Cerveny muodostavat vahvan kärkikaksikon. Kärkikenttien laidoilla pelaavat ainakin Kangasniemi ja Miika Roine, mutta sen jälkeen taso tippuu. Nuorempaan kaartiin luotetaan, mutta esimerkiksi Waltteri Merelän, Jonatan Tanuksen ja Frank Gymerin kehityksestä on vielä hankala sanoa mitään. Sen takia Pelicansin katse täytyy olla myös laiturimarkkinoilla, jossa olisi vapaana muun muassa Janne Keräsen, Zach Budishin ja Antti Erkinjuntin kaltaista kokenutta tekijää.

Kolmosparin puolustaja

Puolustuksen toinen hankinta voisi olla joku oman pään luuta, joka pelaa varmasti 12-14 minuuttia illasta toiseen ja joka olisi iso apu alivoimapelissä. Tällaisia puolustajia on markkinoilla paljon, ja heidän hintalappunsa ei päätä huimaa. Suomalaisista esiin voisi nostaa muun muassa Mikko Kuukan ja Kalle Kaijomaan nimet.

NHL ilmaisveto
0 Shares