0 Shares

Kokoonpanoanalyysi-juttusarjassa on tällä kertaa vuorossa SaiPa. Juttusarjassa pohditaan, millaisia pelaajatarpeita Liiga-joukkueilla on ennen harjoituskauden alkamista. (Kuva: AOP)

Aiemmat analyysit:

HIFK

HPK

Ilves

Jukurit

JYP

KalPa

KooKoo

Kärpät

Lukko

Pelicans

Rehellisyyden nimissä SaiPassa olisi tarvetta monenlaiselle pelaajalle, mutta hankala taloustilanne ei anna liikaa pelivaraa. Uusia pelaajia on kuitenkin tultava, jotta lappeenrantalaiset voisivat taistella realistisesti pudotuspelipaikasta.

Tarvetta on etenkin alakerrassa. Hyökkäyskin ottaisi mielellään vastaan tekijämiehiä, mutta sen tilanne ei ole yhtä akuutti kuin puolustusosastolla.

Hyökkäykseen hankittiin Jarno Koskiranta, joka on todella kova värväys ja parannus lähteneeseen Teemu Ramstedtiin, mutta nyt tähtipelaajia pitäisi löytää alakertaan.

Kolme pelaajatyyppiä, joita SaiPassa tarvitaan:

Johtava puolustaja

SaiPan viime kauden joukkueen johtopuolustajat olivat Veeti Vainio ja Robin Salo. Heistä huipputaitava Vainio jatkaa Lappeenrannassa, ja hänelle on pedattu ykköspakin roolia. Vainio on kuitenkin nuori pelaaja, jonka loukkaantumishistoria on synkkä, joten hänen rinnallaan olisi hyvä olla yksi “robinsalo”. Toinen johtopuolustaja saisi olla Salon tavoin monipuolinen pelaaja, joka pystyisi olemaan myös tehokas. Katse pitääkin lyödä ulkomaille, jossa on tarjolla monenlaista tekijää. Suomesta on tällä hetkellä hankala löytää kohtuuhintaista kärkipakkia.

Top 4 -puolustaja

Yhden johtopuolustajan lisäksi pakistoon voisi vielä hankkia yhden kovan luokan pelaajan, jonka voisi sijoittaa joko ykkös- tai kakkospariin. Kyseinen pelaaja saisi olla kokenut ja fyysinen oman pään taitaja, joka osaa pelata kiekonkin kanssa. Jälleen kerran SaiPa joutuu etsimään tällaista pelaajaa rajallisella budjetilla, joten kyseisen pelaajan löytäminen on hankalaa. Se olisi kuitenkin tärkeää, sillä SaiPalla on sopimus vasta seitsemän puolustajan kanssa. Ehkä Joe Piskula olisi hyvä valinta? Tuore sopimus David Bernhardtin kanssa auttoi hieman, mutta jotta leveyttä olisi tarpeeksi, pitäisi alakertaan löytää vähintään yksi laatutekijä.

Tehokas sentteri

Koskiranta kantaa päävastuun hyökkäyksessä, ja hänen sekä Tomas Zaborskyn ympärille rakentuu tehokas ykköskenttä. Suurin kysymys on, löytyykö muihin kenttiin tarpeeksi tehoja? Nuoret pelaajat, kuten Santeri Virtanen, Filip Krivosik ja Matias Mäntykivi ovat yllätysvalmiita. Elmeri Kaksonen ja Joni Nikko ovat parhaimmillaan tärkeitä tekijöitä myös maalien muodossa. On kuitenkin selvää, että pomminvarmoja pistelinkoja ei löydy Koskirannan ja Zaborskyn lisäksi. Etenkin luotettavan sentterin löytäminen kakkoskenttään olisi tärkeää, ja sellainen pelaaja voisi löytyä ulkomailta. Esimerkiksi ex-SaiPa-taituri David Goodwin olisi vapaalla jalalla, ja hänen palkkapyyntönsä ei ole korkea.

NHL ilmaisveto
0 Shares